Programma
Fatoumata Diawara Photo by Mike Kraus

Fatoumata Diawara

Fatoumata Diawara

Sunday 25 March 2018

Sunday 25 March 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 21:00

De Malinese singer-songwriter Fatoumata Diawara werd in 2011 met haar debuutalbum Fatou in een klap een nieuwe ster aan het Afrikaanse pop firmament. Ze zingt in de Wassoulou traditie en vermengt dat met Westerse pop en jazz. Met haar sprankelende, warme stem zingt ze begeleid door haar ritmische gitaarspel melodieuze songs over ingewikkelde problematiek in het dagelijks leven van veel Afrikaanse vrouwen en haar eigen soms getroebleerde verleden. In Mali en omringende landen was ze al langer bekend als actrice, danseres en achtergrondzangeres, een carrière waarvoor ze als ongetrouwde vrouw - en tegen de wensen van haar familie in- hard gevochten heeft. 

Ze werkte samen en trad op met onder andere Vieux Farka Touré, Dee Dee Bridgewater, Oumou Sangaré, Damon Albarn, Roberto Fonseca, Bobby Womack, Cheikh Lô, AfroCubism, Herbie Hancock, Orchestra Poly-Rythmo de Cotonou en Baaba Maal.

Fatoumata Diawara is bezig met de opnamen voor haar nieuwe album. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Fatoumata Diawara
Fatoumata Diawara - Bakonoba

Fatoumata Diawara - Bakonoba

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Fatoumata Diawara & Amine Bouhafa - Timbuktu Fasso

Fatoumata Diawara & Amine Bouhafa - Timbuktu Fasso

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma