Paradiso

Fatoumata Diawara - Mali Blues

Fatoumata Diawara - Mali Blues

maandag 12 september 2016

maandag 12 september 2016

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas, die inmiddels is uitverkocht. Meer informatie: www.tickettothetropics.nl/pas. Wil je als eerste weten van een nieuwe pas? Meld je dan hier aan: bit.ly/InfoTicketTropics


Enige concert in Nederland.

Met haar debuutalbum Fatou werd de Malinese singer-songwriter Fatoumata Diawara in 2011 in een klap een nieuwe ster aan het Afrikaanse pop firmament. In Mali en omringende landen was ze al langer bekend als actrice, danseres en achtergrondzangeres, een carriere waarvoor ze als ongetrouwde vrouw - en tegen de wensen van haar familie in- hard gevochten heeft.

Ze zingt in de Wassoulou traditie en vermengt dat met Westerse pop en jazz. Met haar sprankelende, warme stem zingt ze begeleid door haar ritmische gitaarspel melodieuze songs over ingewikkelde problematiek in het dagelijks leven van veel Afrikaanse vrouwen en haar eigen soms getroebleerde verleden.

Ze werkte samen en trad op met onder andere Vieux Farka Touré, Dee Dee Bridgewater, Oumou Sangaré, Damon Albarn, Cheikh Lô, AfroCubism, Herbie Hancock, Orchestra Poly-Rythmo de Cotonou en Baaba Maal.

Deze zomer komt de documentaire Mali Blues uit, die naast Fatoumata Diawara ook de muzikanten Bassekou Kouyaté, Master Soumy en Ahmed Ag Kaedi volgt. De documentaire onderzoekt de rijke muziekcultuur van Mali in de nasleep van de staatsgreep en burgeroorlog in de periode 2012-2013.

Paradiso Programme

Programma