Programma
Fatima2

Fatima Yamaha

Fatima Yamaha

donderdag 8 april 2021

donderdag 8 april 2021

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

NL: Dit concert is uitgesteld naar zaterdag 4 december 2021. De locatie en aanvangstijd zijn niet aangepast. Kaartkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

ENG: This concert has been postponed to Saturday December 4, 2021. Ticket buyers will receive an email with more information as soon as the new date is announced.

Dj en producer Fatima Yamaha is sinds de release van de single What’s A Girl To Do in 2004 gehuld in mysterie. De bijzondere, melancholische dancetrack groeide door de jaren heen en in de platentas van dj’s als Hudson Mohawke, Dixon en Bicep uit tot een tijdloze dansvloerklassieker in underground clubs in Nederland, Engeland en Schotland. Wie Fatima Yamaha was?  Volgens de overlevering een jonge vrouw uit Turkije, afkomstig uit een gezin met een Japanse vader en een Turkse moeder. Inmiddels weten we beter: Fatima Yamaha is één van de alter ego’s van de Amsterdamse producer Bas Bron, in Nederland voornamelijk bekend als lid van De Jeugd van Tegenwoordig en de beats die hij maakt voor artiesten als Donnie. De muziek van Bas Bron herken je uit duizenden door de eigenzinnige mix vintage synthesizers, funky baslijnen en harde beats.

In 2015 bracht hij, elf jaar na zijn eerste uitgave, debuutalbum Imaginary Lines uit, opgevolgd door de EP Araya via Dekmantel Records. Beide platen katapulteerden Fatima Yamaha naar de grote festivalpodia op toonaangevende festivals als PITCH, Dekmantel, Glastonbury en Werchter. Binnenkort brengt Fatima Yamaha zijn tweede album Spontaneous Order uit én geeft hij in het kader van de gelijknamige Europese tournee een concert in Paradiso.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Fatima Yamaha

3voor12: ''De wederopstanding van de danceculthit Fatima Yamaha''

Op wonderlijke wijze beleeft What's A Girl To Do van Fatima Yamaha, een alterego van Bas Bron, deze maand een wederopstanding. Een sample van de alweer elf jaar oude track kreeg een prominente plek op het album van Hudson Mohawke, de labels Magnetron en Dekmantel plannen een re-release en ondertussen doet Fatima haar eerste dj-sets op Pitch en Dekmantel Festival. "Het is een klassieker van Nederlandse bodem."

Fatima Yamaha - Love Invaders

Fatima Yamaha

Love Invaders

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma