Programma
Fatima Yamaha notext 1

Fatima Yamaha

vrijdag 15 maart

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Uitverkocht

Ticket € 28,00

Prijs is inclusief € 3,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Prijs is inclusief € 3,00 servicekosten
Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Het concert van Fatima Yamaha in Paradiso is uitverkocht. Er zijn nog wel tickets beschikbaar voor het concert in de Melkweg op donderdag 21 maart 2024. Klik hier voor meer informatie.

Dj en producer Fatima Yamaha is sinds de release van de single What’s A Girl To Do in 2004 gehuld in mysterie. De bijzondere, melancholische dancetrack groeide door de jaren heen en in de platentas van dj’s als Hudson Mohawke, Dixon en Bicep uit tot een tijdloze dansvloerklassieker in underground clubs in Nederland, Engeland en Schotland. Wie Fatima Yamaha was? Volgens de overlevering een jonge vrouw uit Turkije, afkomstig uit een gezin met een Japanse vader en een Turkse moeder. Inmiddels weten we beter: Fatima Yamaha is één van de alterego’s van de Amsterdamse producer Bas Bron, in Nederland voornamelijk bekend als lid van De Jeugd van Tegenwoordig en de beats die hij maakt voor artiesten als Donnie. De muziek van Bas Bron herken je uit duizenden door de eigenzinnige mix vintage synthesizers, funky baslijnen en stampende beats.

In 2015 bracht hij, elf jaar na zijn eerste release, debuutalbum Imaginary Lines uit, opgevolgd door de EP Araya via Dekmantel Records. Beide platen katapulteerden Fatima Yamaha naar de grote festivalpodia op toonaangevende festivals als PITCH, Dekmantel, Glastonbury en Werchter. In 2020 bracht hij studioalbum Spontaneous Order uit, opgevolgd door de soundtrack voor de documentaire Onzichtbaar, die hij tijdens het Amsterdam Dance Event 2023 live ten gehore bracht in een uitverkocht Parallel. 

Nieuw album: SOL
Op dit moment legt Fatima Yamaha de laatste hand aan zijn nieuwe plaat SOL, die naar verwachting uitkomt in februari 2024. SOL is een knipoog naar de zon en de halve maan en staat tevens voor Sign Of Love, de boodschap van liefde die Bas met dit album wil uitdragen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Fatima Yamaha
Fatima Yamaha

Fatima Yamaha

Live op Dekmantel

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma