Fatima Yamaha persfoto crop

Fatima Yamaha live (Performing an Onzichtbaar inspired liveset) - ADE

Fatima Yamaha live (Performing an Onzichtbaar inspired liveset) - ADE

zaterdag 21 oktober 2023

zaterdag 21 oktober 2023

In Parallel

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

  • Toegang voor 18 jaar en ouder

Fatima Yamaha, oftewel Bas Bron, schreef de soundtrack voor de film 'Onzichtbaar' van regisseur Gabriëlle Provaas. De film gaat op zaterdag 21 oktober in het Eye Filmmuseum in première. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Eye. Later op de avond speelt Fatima Yamaha een liveshow in Parallel die geïnspireerd is op de muziek die hij schreef voor de soundtrack, maar dan gemixt met het altijd dansbare Fatima Yamaha-geluid wat we van hem gewend zijn. VJ Jayo Tony verzorgt de visuals tijdens het concert, deze zijn ook deels geïnspireerd op de film. 

Fatima Yamaha
Dj en producer Fatima Yamaha is sinds de release van de single What’s A Girl To Do in 2004 gehuld in mysterie. De bijzondere, melancholische dancetrack groeide door de jaren heen en in de platentas van dj’s als Hudson Mohawke, Dixon en Bicep uit tot een tijdloze dansvloerklassieker in underground clubs in Nederland, Engeland en Schotland. Wie Fatima Yamaha was? Volgens de overlevering een jonge vrouw uit Turkije, afkomstig uit een gezin met een Japanse vader en een Turkse moeder. Inmiddels weten we beter: Fatima Yamaha is één van de alter ego’s van de Amsterdamse producer Bas Bron, in Nederland voornamelijk bekend als lid van De Jeugd van Tegenwoordig en de beats die hij maakt voor artiesten als Donnie. De muziek van Bas Bron herken je uit duizenden door de eigenzinnige mix vintage synthesizers, funky baslijnen en harde beats.

In 2015 bracht hij, elf jaar na zijn eerste uitgave, debuutalbum Imaginary Lines uit, opgevolgd door de EP Araya via Dekmantel Records. Beide platen katapulteerden Fatima Yamaha naar de grote festivalpodia op toonaangevende festivals als PITCH, Dekmantel, Glastonbury en Werchter. In 2020 bracht hij zijn meest recente album Spontaneous Order uit.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

    Route naar Parallel

    Parallel is gevestigd op Buiksloterweg 5C in Amsterdam-Noord, aan de achterzijde van Tolhuistuin. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis pont naar de overkant (Buiksloterweg). Na het oversteken van het IJ sla je direct linksaf en steek je de Volewijckbrug over. Sla vervolgens rechtsaf en loop door tot aan het Overhoeksplein. Aan de rechterzijde vind je de Galgenveldbrug: steek deze over en je vindt de ingang van Parallel aan de andere kant.

    Paradiso Programme

    Programma