Programma
Fantastic Negrito LR

Fantastic Negrito

Fantastic Negrito

woensdag 24 maart 2021

woensdag 24 maart 2021

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

NL: Vanwege de aanhoudende onzekere situatie rondom het coronavirus is dit concert helaas geannuleerd. Alle kaartkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

ENG: Due to the continuing uncertain situation surrounding the corona virus, this concert has unfortunately been canceled. All ticket buyers will receive an email with more information.

-

De muziek van de Amerikaanse blues, R&B en roots singer-songwriter Fantastic Negrito draait voornamelijk rondom één belangrijk thema: vallen en weer opstaan. De tweeënvijftigjarige muzikant tekende een miljoenencontract bij een platenmaatschappij, maar maakte vervolgens een traumatische gewapende overval mee en raakte in 2000 betrokken bij een bijna fataal verkeersongeluk. Na vier weken coma en onherstelbare schade aan zijn speelhand moest hij jarenlang revalideren en trok hij terug naar geboortestad Oakland. Hier leerde hij zichzelf opnieuw gitaar spelen en keerde hij terug naar de muziek van zijn jeugd: de blues.

Hij maakte een comeback in de muziekwereld en won in 2015 glorieus NPR’s Tiny Desk Contest. Ook bracht hij een nieuw album uit: ‘The Last Days Of Oakland’, waarmee hij in 2017 een Grammy Award won voor Best Contemporary Blues Album. In het voorjaar 2018 verscheen ‘Please Don’t Be Dead’, zijn meest soulvolle plaat tot nu toe, waarmee hij opnieuw een Grammy Award in de wacht sleepte. In augustus 2020 bracht hij zijn derde album ‘Have You Lost Your Mind Yet?’ uit. Op woensdag 24 maart geeft hij in het kader van zijn gelijknamige wereldwijde tournee een concert in Paradiso Noord in Amsterdam.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Fantastic Negrito
Fantastic Negrito - Have You Lost Your Mind Yet?

Fantastic Negrito

Have You Lost Your Mind Yet?

Fantastic Negrito - NPR Tiny Desk Concert

Fantastic Negrito

NPR Tiny Desk Concert

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma