Programma
Paradiso

Familieconcert van Het Orkest Amsterdam o.l.v. Jacob Slagter

Familieconcert van Het Orkest Amsterdam o.l.v. Jacob Slagter

zondag 19 juni 2016

zondag 19 juni 2016

Concert met zitplaatsen.

In dit concert voor de hele familie staan op het programma: The Typewriter van Leroy Anderson, Babar het Olifantje van Francis Poulenc en de Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski.

Het Orkest Amsterdam is één van de grote amateursymfonieorkesten in de Randstad. Onder de gedreven leiding van dirigent Jacob Slagter brengt het Orkest drie keer per jaar een verrassend programma ten gehore. Het Orkest biedt steeds een avontuurlijke programmering, soms gewaagd en tóch klassiek. Daarbij werkt het geregeld samen met koren, gerenommeerde solisten of aanstormend talent.

De pianocyclus Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski (1839-1881) behandelt een muzikale impressie van tien schilderijen gemaakt door de Russische kunstenaar Victor Hartman. Het werd een rijk gevarieerd werk en een van de meest spraakmakende pianocomposities van de negentiende eeuw. Mede door de fantastische bewerking voor symfonieorkest door de Fransman Maurice Ravel werd de Schilderijententoonstelling een grote klassieke hit.

Amerikaans componist en dirigent Leroy Anderson (1908-1975) werd ondanks zijn klassieke opleiding vooral bekend vanwege zijn korte, populair klassieke stukken. Zijn bekendste werk is The Typewriter, een compositie voor orkest met een hoofdrol voor het ritme van de typemachine.

Francis Poulenc (1899-1963) schreef muziek bij het verhaal Babar, het olifantje van Jean de Brunhoff, speciaal voor zijn nichtje en buurkinderen. Het werk combineert een verteller met muzikale intervallen door orkest. Het verhaal volgt het olifantje Babar van zijn geboorte en jeugd in de jungle tot zijn leven in Parijs waar hij auto leert rijden en trouwt met zijn jeugdliefde Celeste.

Paradiso Programme

Programma