EUT credit Jonny Ladeur 1

EUT

EUT

donderdag 25 oktober 2018

donderdag 25 oktober 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Het is vrijwel onmogelijk om de zegetocht van EUT de afgelopen maanden gemist te hebben. EUT staat niet voor Ethiopisch Ultramarijn Transport, maar wel voor lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich volledig loos te laten gaan! De nieuwste single 'Sour Times' die gaat over zure tijden. Nadat ze met de eerste single 'Supplies' vorig jaar werden uitgeroepen tot 3FM Talent was EUT een van de meest geboekte bands tijdens het rondreizend festival Popronde. Ook met de tweede single Bad Sweet Pony, die door 3FM werd tot Mega Hit werd gebombardeerd, gooide de Amsterdamse indieband hoge ogen. Het optreden tijdens Eurosonic Noorderslag werd door 3voor12 en het toonaangevende muziekblog The Line of Best Fit tot hoogtepunt van het festival benoemd. 1 juni zag de derde single 'Crack The Password' het levenslicht, een heerlijk voorproefje op het langverwachte debuutalbum 'Fool For The Vibes' dat op 5 oktober verschijnt en vanavond in Paradiso Noord wordt gepresenteerd. 

'Fool For The Vibes' werd opgenomen in The Basement Studio (Den Haag) en Electric Monkey (Amsterdam), in samenwerking met Tijmen van Wageningen. Een samenwerking die perfect uitpakte aldus bandlid Sergio Escoda: "Voor onze debuutplaat zochten we iemand die goed snapte en aanvoelde hoe onze liedjes in elkaar steken: popliedjes vol contrasten. Als geen ander weet Tijmen hoe te balanceren tussen een angstaanjagende rollercoaster en een kabbelend beekje. Veel songs op de plaat zijn binnen zichzelf uitersten en zoeken grenzen op. Tekstueel en muzikaal. De titel 'Fool For the Vibes' is een zin uit het liedje 'Look (who has decided after all)' en omschrijft precies wat de liedjes voor ons betekenen: onszelf niet al te serieus nemen en genieten van elke vibe die we willen neerzetten. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • EUT
Hqdefault 180605 154611

Crack The Password

Op donderdag 25 oktober geeft EUT een concert in Paradiso Noord in Amsterdam

Sour Times

Op donderdag 25 oktober geeft EUT een concert in Paradiso Noord in Amsterdam

Supplies

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma