Paradiso

Eurabia w/ Acid Arab (live) & Cairo Liberation Front – ADE

Eurabia w/ Acid Arab (live) & Cairo Liberation Front – ADE

Saturday 22 October 2016

Saturday 22 October 2016

Eurabia is een terugkerende avond van dj-collectief Cairo Liberation Front, waarbij ze muziek uit de Arabische cultuur een stukje dichterbij de Westerse wereld brengen. Van electro cha3bi tot psychedelische garage via innovatieve elektronische muziek: de avonden zijn altijd afwisselend. Op ADE presenteert Eurabia de volgende artiesten:

Acid Arab bewees met dj-sets op festivals als Lowlands en PITCH al eerder dat ze acid techno en Arabische muziek op een geniale manier bij elkaar brengen. Tijdens ADE spelen de Parijse muzikanten in een speciale live-setting om hun debuutalbum te presenteren, welke in oktober verschijnt op Crammed Discs (Konono No1, Shantel). Eerder verscheen al onder andere de 'Djazirat El Maghreb EP' die voor een stevige basis zorgt.

Het Tilburgse duo Cairo Liberation Front draait muziek uit de Arabische revolutie, zoals electro cha3bi uit de buitenwijken van Cairo die zonder hen de oversteek naar de Westerse wereld minder goed zou kunnen maken. De muziek is opzwepend, hyperactief en mixt stijlen als hiphop en eurohouse met Arabische ritmes. De energieke live-shows van Cairo Liberation Front zijn altijd één groot feest, met veel dans en publieksparticipatie. Op dit moment werken de producer en MC aan eigen muziek waarvan op ADE de eerste contouren te horen zijn.

De veelbelovende dj’s Jabo & Gan Gah hebben veel gemeen; ze zijn beiden getekend op Lowup Records, zijn van Marokkaanse afkomst en verwerken hun achtergrond eigen muziek. Denk aan Midden-Oosterse geluiden gemixt met opzwepende bass-muziek. De Belgen doen een b2b-set op ADE.

Paradiso Programme

Programma