Paradiso

Erased Tapes 5th Anniversary Tour: Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory for the Sullen

Erased Tapes 5th Anniversary Tour: Nils Frahm, Ólafur Arnalds, A Winged Victory for the Sullen

maandag 15 oktober 2012

maandag 15 oktober 2012

Nils Frahm is leerling van een van de laatste studenten van Tschaikowsky en werkte vanuit de Berlijnse Durton Studio onder meer samen met Efterklang, Peter Broderick en Dustin O’Halloran. Frahms jongste album Felt is opvallend toegankelijk en romantisch van toon, zo warm opgenomen dat het lijkt alsof hij naast je in de huiskamer piano speelt.

De IJslander Olafur Arnalds is bepaald geen doorsnee popartiest. Zijn composities zijn eerder klassiek dan rock, en toch wordt hij besproken in alle grote popmuziekbladen. De multi-instrumentalist, die eerder in hardcore en metalbands speelde, maakt verstilde instrumentale nummers met prachtige piano als basis, waaromheen strijkers een dicht web van dromen spinnen, af en toe aangevuld met ruige elektronica en ruwe beats. Dustin O’Halloran, Amerikaanse pianist en componist, en Adam Wiltzie van Stars of the Lid zijn dit gezamenlijke project begonnen tijdens een backstage-gesprek over de Italiaanse keuken en toestanden met paspoorten.

Onder de poëtische naam A Winged Victory for the Sullen bracht het duo in de herfst van 2011 het titelloze debuutalbum uit. Zeven instrumentale nummers met minstens net zulke poëtische songtitels, zoals ‘Requiem for the Static King Part Two' en ‘Steep Hills of Vicodin Tears’. Ingetogen muziek, met teder pianospel van O’Halloran aangevuld met intieme, dromerige orkestraties van Wiltzie. Een ongebruikelijke, maar prachtige kruising tussen klassiek en ambient.

Concert met zit- en staanplaatsen.

Paradiso Programme

Programma