Programma
Sprints webversion 89330278 Copy of Album Shots NB 77

English Teacher + Sprints

English Teacher + Sprints

zaterdag 24 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:30

Sprints
Het Dublinse Sprints maakt noisy garagepunk met rauwe, openhartige en geestige songteksten. Met een muzikale knipoog naar de postpunk van Savages en Fontaines D.C., is de band in hun element op het podium en dus het beste te ervaren live. Het viertal heeft de afgelopen tijd veel getoerd en zo de reputatie opgebouwd van de must see liveband van het moment. Zelfs al voordat ze hun debuutplaat hebben uitgebracht, heeft Sprints al lovende recensies ontvangen van de internationale muziekpers zoals van The Guardian en NME. Die debuutplaat komt in het nieuwe jaar op 5 januari uit, perfect op tijd voor hun show op 24 februari in Tolhuistuin.

English Teacher
De band English Teacher uit Leeds, Verenigd Koninkrijk, is een post-punkband die in 2020 werd gevormd door Lily Fontaine, Douglas Frost, Nicholas Eden en Lewis Whiting na hun ontmoeting aan Leeds Conservatoire. Met een mix van geïnspireerd lyrisch talent en indiegevoelens stijgen ze gestaag naar de top van de klas. Lily Fontaine, de leadzangeres, voorziet elk nummer van poëtische teksten met intrigerende metaforen, verwijzingen naar Victoriaanse literatuur en lokale geschiedenis. Er wordt gewerkt aan nieuwe nummers en zeggen hier het volgende over "Somewhere between Adele, Jockstrap and Fontaines D.C is what we’re tryna do”. 

Line-up

Club

  • Sprints
Sprints

Sprints

Adore Adore Adore

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
English Teacher

English Teacher

The World’s Biggest Paving Slab

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma