Paradiso

Enchufada Label Night - Ticket to the Tropics - ADE

Enchufada Label Night - Ticket to the Tropics - ADE

zaterdag 22 oktober 2016

zaterdag 22 oktober 2016

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Line up: Dengue Dengue Dengue, Branko, Kuenta i Tambu, Batuk, Rastronaut, Girls en Sasa Ostoja & Palo Santo.

Paradiso’s eigen tropical collectief Ticket to the Tropics presenteert: Enchufada label night

Het Portugese label Enchufada is vooral bekend van Buraka Som Sistema, maar in hun stal zitten nog meer tropische pareltjes. En wat kun je ook anders verwachten van een label uit Lissabon, de stad waar Afrika, Zuid-Amerika en Europa samenkomen. Zoals ze zelf zeggen: “Empowered by a highly contagious rhythmic virus incubated at tropical temperatures, we aim to contribute to the unstoppable pandemic that is changing electronic dance music by introducing some much needed global flovour into the mix.”

Dengue Dengue Dengue
Achter de maskers van Peruaans audiovisueel duo Dengue Dengue Dengue gaan producers, dj’s en grafisch vormgevers Felipe Salmon en Rafael Pereira schuil. Klassieke ritmes uit Peru en andere delen van de wereld nemen ze als uitgangspunt voor nieuwe muziek. Hun muzikale ontdekkingsreizen gaan van psychedelische cumbia tot dub, van salsa tot footwork, en van tribal tot techno. Door het analoge en het digitale te mixen creëren ze een heel eigen geluid en visuals.

Website | Facebook | Twitter | Instagram

Branko
João Barbosa aka Branko werd bekend als de drijvende creatieve kracht achter Buraka Som Sistema. Op zijn eerdere solo werk werkte hij al samen met onder meer Zebra Katz, Roses Gabor, Dominique Young Unique en Njena Redfoxx. Voor zijn debuut album Atlas reisde hij, in een samenwerking met RBMA, naar Kaapstad, Amsterdam, Sao Paulo en New York om de lokale sights & sounds op te doen en met lokale artiesten de studio in te duiken.

Facebook

Kuenta i Tambu
Kuenta i Tambu’s muziek klinkt net zo fris als M.I.A. of Major Lazer, maar vind zijn oorsprong ver weg en lang geleden. Zij hebben de oude tambú muziek van Curaçao naar de 21ste eeuw gebracht en er een eigen stijl van gemaakt: Tambutronic. Het geluid van de Nederlandse clubs wordt moeiteloos gepaard met de Carribische roots, het resultaat zijn harde kicks, hooky synths en een goede portie bass muziek, zoals we kennen uit de baile funk en moombahton. Maak je klaar voor het non-stop Carnaval van Kuenta i Tambu!

Website | Facebook | Twitter | Instagram

Batuk
Het creatieve pan-Afrikaanse collectief Batuk is opgericht door producers Aero Manyelo en Spoek Mathambo, samen met vocaliste en kunstenaar Manteiga. Ze gebruiken house om de Afrikaanse diaspora bij elkaar te brengen op basis van gedeelde ritmes, cultuur en taal. Voor hun debuut EP Daniel vond de groep inspiratie in Mozambique. De single, een samenwerking met Nandi Ndlovu, is een pompende house-meets-afrohouse track met veel Zuid Afrikaanse invloeden.

Facebook

Rastronaut
Rastronaut is een dj en producer uit Lissabon met een voorliefde voor de bass-heavy tracks. In zijn sets mixt hij dan ook techno en UK underground met alle soorten tropical-flavoured muziek van over de hele wereld.

Girls
Achter de dj alias Girls gaat Yoeri Roest schuil, een jonge hond met een flink aantal feestjes op zijn naam, waaronder Ongpst MaarWel Lkkr, Schuurpapier, Vriendjes van Vriendjes en Lolita.

Sasa Ostoja & Palo Santo
Sasa Ostoja & Palo Santo stonden eerder bekend als dj duo Eaglemen. Muzikaal experimenteren is hun middle name, en dat gaat van 60’s brazil en afrobeat tot jazz en hiphop en alles daar tussenin. Vanuit hun vaste radioshow bij Red Light Radio reisden ze eerder al af naar festivals als Lowlands, Pitch, Valtifest, Solar en Dekmantel.

Facebook | Mixcloud Red Light Radio show

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas. Er zijn max. 50 plekken beschikbaar, reserveren is verplicht via deze link (entree alleen in combinatie met Ticket to the Tropics pas!). De Ticket to the Tropics-pas is uitverkocht. Wil je als eerste weten van een nieuwe pas? Meld je hier aan.


Paradiso Programme

Programma