Programma
Paradiso

Electro Chaabi - documentaire

Electro Chaabi - documentaire

zaterdag 19 april 2014

zaterdag 19 april 2014

Voor combitickets documentaire en concert klik hier

Om 16:30 is de documentaire ELECTRO CHAABI (IFFR ’13) te zien, waarin filmmaker Hind Meddeb ‘rags to riches’ artiesten als Figo en Sadat volgt op hun pad langs vrijheid, idealen en toekomstdromen. Wat blijft daarvan over als roem en rijkdom op de loer liggen? Aansluitend een nagesprek over de culturele revolutie in Cairo. 

Om 20.15 uur is er het concert Electro Chaabi: Figi & Alaa Fifty feat. DJ Martin

Ze zijn letterlijk de oproerkraaiers van de Egyptische revolutie en laten zich inspireren door Fifty Cent en Tupac: MC’s Figo en Alaa Fifty staan garant voor een rebelse rave. De bekende Egyptische club-dj Martin bedient de knoppen.

Stuiterende beats, militante lyrics en een extatisch dansende massa: Electro Chaabi brengt de nauwe achterafsteegjes en vergeten, doodarme buitenwijken van Cairo tot leven. Electro Chaabi, of mahraganat, is een aanstekelijke mix van electrorap, Arabische sounds en rauwe straatcultuur - immens populair in Egypte and beyond. Net als hun Amerikaanse hiphopidolen zingen de Chaabi MC’s over het harde leven van de Egyptische massa. Seks, drugs, politiek en beltegoed: dit is het geluid van de Arabische revolutie.

Van 18.30 tot 20.00 uur is er een Arabisch Buffet in de foyer à € 7,50 (ter plekke te voldoen)

Paradiso Programme

Programma