Programma
Paradiso

El Pino & The Volunteers + Goslink - locatie: Bitterzoet

El Pino & The Volunteers + Goslink - locatie: Bitterzoet

donderdag 18 februari 2016

donderdag 18 februari 2016

Paradiso presenteert El Pino & The Volunteers in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.

El Pino and the Volunteers komt zes jaar na de release van het album The Long-lost Art of Becoming Invisible terug met een nieuw album. Het is niet dat de band ruim de tijd nam voor het derde album, maar life got in the way; van baby’s tot Oscar-nominaties en andere muzikale paden die de band kruisten van Amsterdam tot Vancouver. Op 12 februari verschijnt 'El Pino and The Volunteers', zelf-getiteld of eigenlijk titelloos, maar vol contrasten.

Na The Long-lost Art of Becoming Invisible besloten we tijd te maken voor uitstapjes om tot nieuwe muzikale ideeën te komen. Job Roggeveen’s Happy Camper bijvoorbeeld, dat we live ten gehore brachten en dat zo goed in de smaak viel dat er niet alleen een mooie tour in Nederland en Indonesië op volgde, maar ook een Edison Award en een tweede Happy Camper plaat tot gevolg had. Intussen nam David Pino met Marien Dorleijn (Moss) in een koude Canadese blokhut een plaat op die onder de noemer TIKA verscheen, waar uiteraard ook mee getourd moest worden. Jeroen Kleijn toerde met Claw Boys Claw en Alex Roeka en er kwam een Daryll-Ann reünie.

David Pino: “Er werd getrouwd, er kwamen baby’s. Ap woont inmiddels de helft van het jaar in New York en de andere helft in Amsterdam, Tjirk ontwerpt en woont in Vancouver en Job vliegt met zijn animatiestudio Job, Joris en Marieke de wereld over en sleepte terloops een Oscarnominatie binnen. Waar we voorheen praktisch onder één dak woonden en we op ieder moment van de dag aan liedjes konden werken, wonen we nu een halve wereld van elkaar vandaan. Dat is lastig plannen, maar bracht ook nieuwe muzikale inspiratie die veel opleverde op de momenten dat we allemaal in het land waren en er aan de plaat kon worden gewerkt.”

Paradiso Programme

Programma