Programma
Paradiso

Eduardo Guerrero - "Desplante’’ - Avondvoorstelling Lleno de Flamenco 2016

Eduardo Guerrero - "Desplante’’ - Avondvoorstelling Lleno de Flamenco 2016

Sunday 26 June 2016

Sunday 26 June 2016

Paradiso staat op zondag 26 juni de hele dag volledig in het teken van flamenco, gepresenteerd door stichting Terremoto. Lleno de Flamenco vindt dit jaar voor de 23ste keer plaats. Flamenco is erg geliefd geworden in Nederland. Hierdoor komen veel flamencomusici en -choreografen graag naar ons land. Voor ‘aficionados’ (liefhebbers) is dit programma van Lleno de Flamenco 2016 interessant vanwege de uitstekende docenten en jonge artiesten die deelnemen. Dit jaar is weer gestreefd naar een zo inspirerend mogelijk programma met een verrassende veelzijdigheid aan flamencostijlen en -technieken. ’s Avonds is er een voorstelling ‘Desplante’ van de bekroonde Eduardo Guerrero. Deze hele dag is aan te bevelen en een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met flamenco uit Spanje, in relatie en interactie met flamencobeoefening in Nederland.

Om het passe-partout te bestellen klik hier

Eduardo Guerrero – ‘Desplante’ in de grote zaal
20:15 uur open
21:45-22:15 voorstelling
Eduardo Guerrero - dans  |  Jeromo Segura - zang  |  Javier Ibañez - gitaar 
Deze gerenommeerde Spaanse flamencoartiesten brengen met ‘Desplante’ arte en meesterschap in de Flamenco.

Eduardo Guerrero is bailaor (flamencodanser) én bailarín (klassieke danser), eerste danser bij Spanjes grootste dansgezelschappen: Eva Yerbabuena, Rocio Molina, Úrsula López, die allen reeds in Nederland in de grote theaters optraden. In 2013 won Eduardo voor “Desplante” de prestigieuze prijs tijdens het Internationaal Las Minas Festival in La Unión (Murcia). Met deze prijs wordt hij erkend voor zijn maturiteit en meesterschap ondanks zijn jonge leeftijd.

Eduardo beschikt over een charismatische uitstraling en adembenemende vrijheid in techniek, te omschrijven als ‘eigentijdse flamenco puro’: gewaagd en eigenzinnig, eigentijds in choreografie en dansstijl.  Met zijn ongeëvenaarde elegantie en postmoderne bravoure is zijn indrukwekkende stijl tevens tijdloos in puurste vorm. Als leraar brengt hij inspiratie, energie, passie, toewijding, instinct en bezielde techniek en dansstijl. Reacties op zijn voorstellingen:  ‘buitenaards mooie danser’, ‘zijn vrijheid van dansen is ongeëvenaard ’, ‘adembenemende danser’. 

Flamencogitarist Javier Ibañez (Cadiz) is de vaste begeleider van Eduardo Guerrero tijdens zijn tournees.  Hij begeleidde Eduardo ook tijdens het spraakmakende optreden ‘Desplante’ in La Unión. Javier reist momenteel met Eduardo over de hele wereld, waar hun optredens op de grote podia worden gepresenteerd, zoals onlangs Milaan, Shanghai, Miami, Mexico en New York.

Jeromo Segura (Sevilla) is uitgenodigd vanwege zijn charismatische diepe flamenco zang. Tevens trad hij op met Eduardo tijdens het prijswinnende optreden ‘Desplante’ in La Union. Jeromo behoort tot de nieuwe stroming flamencozangers, die mede in opmars kwam door zijn samenwerking met geroemde artiesten zoals Eva Yerbabuena en Rocio Molina. Hij behoort momenteel tot de meest gevraagde flamencozangers voor dansbegeleiding. Jeromo bracht onlangs zijn eerste cd uit: ‘Oro viéjo’.

1. Mineras

2. Cantes de Levante

3. Taranto

4. Sólo de guitarra

5. Soleá por Bulería

6. Taranta y Tangos

Entree inclusief afterparty: € 20 excl. lidmaatschap (€ 3,50 - maand geldig) / passe-partout voor hele dag in Paradiso: € 25 excl. lidmaatschap Masterclasses & workshops flamenco dans: Eduardo Guerrero: 27-28-29 juni 2016 - Q-factory Amsterdam.

Basico niveau – Tangos | midden gevorderd niveau: Taranto | Masterclass: Seguiryias.

Informatie en inschrijven voor de masterclasses en workshops: www.terremoto.nl.

Paradiso Programme

Programma