Programma
Echo

ECHO COLLECTIVE plays JÓHANN JÓHANNSSON + Stefano Guzzetti

ECHO COLLECTIVE plays JÓHANN JÓHANNSSON + Stefano Guzzetti

zaterdag 26 oktober 2019

zaterdag 26 oktober 2019

In Zonnehuis

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 17:45, Hoofdprogramma: 20:30

Het plotseling overlijden van de IJslandse componist Jóhann Jóhannsson begin 2018, bracht een eind aan zijn unieke manier van samensmelten van verschillende kunstvormen. Niet alleen klassieke en elektronische muziek vonden elkaar in zijn composities, want ook literatuur, theater en film waren een belangrijke factor in het werk van Jóhannsson. 

Echo Collective is een neoklassiek ensemble welke bekend staat om hun fascinerende liveshows. Ze werkten samen met andere helden uit de scene als Stars Of The Lid, Blixa Bargeld en Joep Beving en als backingband van A Winged Victory For The Sullen tourden ze jarenlang de wereld rond. Hun vertolking van Radiohead's 'Amnesiac' werd ook erg goed ontvangen. Nu spelen ze het werk '12 Conversations With Thilo Heinzmann', waar Jóhann Jóhannsson voor zijn overlijden aan werkte met de in de titel genoemde Berlijnse schilder. 

In een periode van vier jaar ontmoetten de twee artiesten elkaar voor diepgaande gesprekken over kunst, politiek en hun eigen leven. Dat leverde nieuw door Jóhannsson gecomponeerd werk op voor een strijkkwartet. Echo Collective werd door de componist gevraagd om in de laatste fase van het componeren aan te sluiten voor de definitieve versie. In plaats van nauw samen te werken aan de finishing touch, moesten ze het doen met interpretaties van gesprekken die het ensemble had over het werk. In september brengt Echo Collective het eindresultaat uit in de vorm van een album, welke uitgebracht wordt via Deutsche Grammophon. 

Support: Stefano Guzzetti

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Echo Collective
  • Stefano Guzzetti
Hqdefault 190613 111055

Echo Collective

Pyramid Song (Radiohead)

Hqdefault 191014 123416

Stefano Guzzetti

Home

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma