Programma
Press Photo 2 Dyptik Dans l Engrenage Julie Cherki web

Dyptik Company - Dans L’Engrenage

Dyptik Company - Dans L’Engrenage

donderdag 22 augustus 2019

donderdag 22 augustus 2019

Zaal open: 18:30, Zaal sluit: 20:00, Hoofdprogramma: 19:00

CJP: €18,50
We Are Public: gratis
  • Programma met zitplaatsen

Dit programma is onderdeel van het internationale urban dansfestival Summer Dance Forever


Je plek vinden in deze maatschappij, we weten allemaal hoe lastig dit kan zijn. Vechten om er te komen. Vechten om er te blijven. Voorbij regels en conventies, voorbij het ‘algemene belang’. Het individu negeren, het verbod negeren, alles om verder te kunnen komen.

De zeven ijzersterke breakdancers van het Franse gezelschap Dyptik geloven in iets beters. Zij zijn toegewijd, zij gaan tegen de stroom in. Zittend aan een grote tafel wordt met één hand gevochten, en met de andere hand gebouwd aan de basis van iets nieuws. Iets anders. Om te kunnen bestaan. Langzaam voegen ze zich weer bij de anderen, en raken zo opnieuw gevangen in de tredmolen. Maar voor hoelang?

Tijdens Dans L’Engrenage – Frans voor ‘In de versnelling' – is de spanning op het podium voelbaar, de atmosfeer elektrisch. Met een energieke mix van hiphop en Arabische ritmes benemen de dansers de adem van het publiek. Hun fysieke en emotionele betrokkenheid leidt tot een performance over machtsverhoudingen die intens, krachtig en poëtisch is, als een allesomvattende ‘trance’ die maar blijft versnellen.


Over Dyptik
Dyptik, in 2012 opgericht door de jonge choreografen Souhail Marchiche en Mehdi Meghari, laat hiphop in dialoog gaan met andere esthetische elementen. In hun werk onderzoeken ze wat het betekent om ‘mens’ te zijn. Dyptik belichaamt een generatie die weigert te geloven in de onvermijdelijkheid van een angstige wereld; een generatie die haar wereld zélf wil bouwen. Dans L’Engrenage is het tweede deel over de mens in opstand. Het eerste deel, D-construction, wordt door Summer Dance Forever gepresenteerd op het Museumplein tijdens de Uitmarkt op 24 augustus. 


“Brilliant command of movement, timing and stage space: the Dyptik dance company delivers on all fronts with this new piece, seizing the audience with its breath-taking energy and the well-dosed intensity of everything playing out on stage. Well played!”

- Danse avec la Plume, Amélie Bertrand


“A piece for seven dancers, Dans l’engrenage teems with a contagious energy… Drawing inspiration from the dances and rhythms of the Arab world, choreographer Mehdi Meghari brings to the surface an all-consuming trance, ever-mounting in intensity. Something akin to the thirst for light that drives butterflies insane.”

- Paris-art.com


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

    Paradiso Programme

    Programma