Dutchdelight

Dutch Delight - Summer Dance Forever 2021

Dutch Delight - Summer Dance Forever 2021

donderdag 19 augustus 2021

donderdag 19 augustus 2021

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Het is bij dit programma verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app óf een coronacertificaat (DCC) in de app van een ander Europees land te tonen aan de ingang. Dit kan een volledige vaccinatie- of herstelbewijs zijn, of een negatieve testuitslag. In geval van het laatste moeten bezoekers een gratis testafspraak inplannen via testenvoortoegang.org. Na afname van de test ontvang je binnen een uur de uitslag en op vertoon van een negatieve testbewijs krijg je vervolgens toegang tot de zaal. Je test mag maximaal 24 uur oud zijn.

Check alle actuele informatie in de FAQ op de website van Summer Dance Forever.

In het Internationaal Theater Amsterdam presenteert dansfestival Summer Dance Forever een eclectische mix van hiphopdans uit Nederland. De Eindhovense breakdancecrew The Ruggeds zoekt in het theater de grenzen op van hun dansstijl.

State Shift van The Ruggeds
Adapt, improvise, overcome.

Een avond over aanpassingsvermogen, met de solo ‘Turns’ en het duet ‘Waterbrothers’. Twee stukken over met de flow meegaan of tegen de stroom in zwemmen.

Waterbrothers
Zoals water verandert van gedaante, veranderen Lee Demierre en Roy Overdijk hun benadering van de vloer. In het duet Waterbrothers dagen zij elkaar uit in een stroom van bewegingen waarin de jongere broer soms de oudere voorbij stormt. De broers begeleiden je in een zee van bewegingsvrijheid, kracht, elegantie en rust.

Turns
De solo Turns gaat over de keerpunten in het leven van Virgil ‘Skychief’ Dey. Zijn bewegingsvrijheid neemt je mee in het verhaal van een jongen uit een buitenwijk die – ondanks alle tegenslagen – altijd positief bleef en zijn overlevingsdrang vertaalt in de puurste vorm van communicatie: dans.


NEDDA SOU: BLOOM

BLOOM gaat over het doorbreken van stigma's en het vieren van collectieve authenticiteit: for the culture, by the culture. De dansstijl is Krump. Een krachtige dansvorm/subcultuur die zijn wortels heeft in de achterwijken in LA en is ontstaan vanuit het verzet tegen geweld en de behoefte voor het het waarborgen van veiligheid in de zwarte gemeenschap.

Met dansers: Virgil Ciano, BrandonBroodje, Jordy Joia, Nakisa Brown


Summer Dance Forever
Amsterdam is elk jaar in augustus de wereldhoofdstad van de dans. Naast battles waarin dansers het tegen elkaar opnemen, theatervoorstellingen van gevestigd talent, jonge en nieuwe makers, clubnachten met soulvolle dansmuziek en workshops voor alle dansstijlen biedt hiphopdansfestival Summer Dance Forever een toegankelijk en divers programma voor dansers en dansliefhebbers.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

External location

  Hqdefault 210614 162421

  The Ruggeds

  The Ruggeds - State Shift

  Summer Dance Forever merch

  SDF Merch1 1
  SDF Merch2 1
  SDF merchfoto 1
  Paradiso Programme

  Programma