Programma
Devine media

Double Bill: Héctor & Agnés, Phorm

Double Bill: Héctor & Agnés, Phorm

vrijdag 23 augustus 2019

vrijdag 23 augustus 2019

Zaal open: 20:00, Zaal sluit: 21:30, Hoofdprogramma: 20:30

CJP: €12,50
We Are Public: gratis
  • Programma met zitplaatsen

Dit programma is onderdeel van het internationale urban dansfestival Summer Dance Forever


Phorm

Deze solo van Phorm, gedanst door Santiago Codon-Gras, is een hedendaagse herlezing van Danté’s werk De Hel, het eerste deel uit zijn Goddelijke Komedie. In dit stuk wordt de hel gesymboliseerd door ónze wereld, waar computerschermen en het internet het mogelijk maken om onuitgesproken fantasieën te bevredigen, jezelf te isoleren en jezelf te transformeren. Deze voorstelling bevraagt de plaats van de media in ons leven. De vrijheden die ze ons biedt, maar waar ze ons ook van beroofd. De danser neemt je mee op een fysieke inwijdingsreis vol gezichtsexpressie, tot we het beest bereiken dat in ieder van ons sluimert.


Héctor & Agnés: Blue Monday

Spaanse hiphopdansers Agnés en Héctor, beiden bekend van de groep Iron Skulls die ook te zien waren tijdens Summer Dance Forever 2018, werken samen sinds 2014. Het duo vond een manier van dansen die fysiek en kunstzinnig is, maar toch intiem, emotioneel en minimalistisch, waarbij beide dansers volledig op elkaar ingespeeld zijn. Met hun derde stuk Blue Monday kijken ze naar menselijke relaties, onze afhankelijkheid daarvan, en naar de behoefte om anderen te steunen terwijl we onszelf nauwelijks kunnen ondersteunen. Intimiteit, symbiose, afhankelijkheid en transformatie zijn enkele woorden die dit stuk definiëren. Met krachtige break dance moves en gedetailleerde bewegingen onderzoeken zij het conflict tussen twee mensen.

Blue Monday is ontwikkeld tijdens het project 'Back to the Lab' en werd gesponsord door het Breakin 'Convention-festival dat plaatsvond in het Sadler's Well-theater in Londen.

Deze voorstelling wordt gepresenteerd i.s.m. HOP festival in Barcelona. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Externe locatie

    Paradiso Programme

    Programma