Programma
Donc

DONC.

DONC.

Saturday 28 January 2023

Saturday 28 January 2023

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:30

DONC is het alter ego van Toine Donk. Als kind wordt hij verliefd op de melodieën van Billy Joel en Elton John, maar blijkt hij in het bezit te zijn van de creatieve fijnzinnigheid van Johnny Rotten. In de jaren 00 is hij zanger van The Delhi Sweet, maar belandt uiteindelijk in de literaire wereld – als oprichter van uitgeverij Das Mag. Drie jaar geleden verhuist Donk naar een klein Frans dorp. Hier trekt hij elke ochtend naar de zolder, de kinderkamer van zijn dochter, om te pielen aan zijn liedjes. Zelf noemt de singer-songwriter ze noise ballads: rommelig, bruusk en sentimenteel, net als de maker zelf.

Dit optreden is het officiële live debuut van DONC. In 2023 verschijnt de plaat I’m a Sentimental Mess, waaraan hij 25 jaar werkte.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • DONC.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma