Programma
Paradiso

Domino & Double Six Records present: Petite Noir, The Amazing Snakeheads, Francois & The Atlas Mountains

Domino & Double Six Records present: Petite Noir, The Amazing Snakeheads, Francois & The Atlas Mountains

Wednesday 21 May 2014

Wednesday 21 May 2014

Paradiso presenteert Petite Noir, The Amazing Snakeheads, Francois & the Atlas Mountains in de Tolhuistuin (zaal). Adres: Buiksloterweg 5 C (ingang IJ-zijde), Amsterdam Noord.

Achter het pseudoniem Petite Noir schuilt de 21-jarige Yannick Iluga, een in Brussel gevestigde Zuid-Afrikaan. Zijn gothic electro vormt de perfecte achtergrond voor zijn zwoele en mysterieuze stem.  NoirWave, noemt de jonge producer/zanger zijn unieke mix van Africana, postpunk en new wave zelf. Zijn live-optredens hebben hem een stevige reputatie bezorgd als begeesterende performer met een opvallende stem.

The Amazing Snakeheads is een jong trio uit Glasgow. Dale Barclay, William Coombe en Jordan Hutchinson grossieren in vuige bluespunk die klinkt als een working class Jon Spencer. Lo-fi, no nonsens en spijkerhard. Het debuutalbum ‘Amphetamine Ballads’ komt op 1 april uit.

Francois & The Atlas Mountains is het collectief rondom de Franse singer songwriter Francois Marry. In 2012 kwam het debuutalbum ‘E Volo Love’ uit, en de opvolger ‘Piano Ombre’ is nu eindelijk daar. De warme mix van afro ritmes, 60’s girlpop en west-coast gitaren is op deze tweede plaat nog verder geëvolueerd. Behalve een zeer goede liedjesschrijver en arrangeur is Francois tevens een gedreven verteller. Die openhartig donkere episodes in zijn leven afwisselt met humoristische verhalen, zowel in het Engels als in het Frans. Zijn warme zoetgevooisde stem past perfect bij de ritmisch stuwende melancholische gesofisticeerde pop. ‘Piano Ombre’ is een betoverend indiepopalbum geworden, van een band met voeten in Franse chansons, Engelse gitaar pop en afro-caribische percussie.

Paradiso Programme

Programma