Programma
Paradiso

DJ Shadow / Machinedrum hosted by Riff Raff - ADE

DJ Shadow / Machinedrum hosted by Riff Raff - ADE

zaterdag 19 oktober 2013

zaterdag 19 oktober 2013

Let op! De aanvangstijd van dit programma is een uur verlaat. De zaal gaat nu open om 24.00 i.p.v. 23.00 uur.

DJ Shadow, Machinedrum – Vapor City live (Ninja Tune), Know VA, Workman & D'A, BeauDamian

De clubavond Riff Raff geeft op het moment een eigen kleur aan het Amsterdamse nachtleven, waarbij gelijke delen hiphop en bass-heavy electronica samenkomen. Sinds de oprichting twee jaar geleden zijn internationale artiesten als S-Type, Giraffage, The Blessings, Lockah, DJ Paypal, Danny Scrilla en vele anderen te gast geweest.

DJ Shadow: DJ Shadow is een van de grondleggers van de experimentele instrumentale hiphop stijl, gebracht door het invloedrijke Britse platenlabel Mo Wax. Zijn debuut ‘Endtroducing’ sloeg in 1996 wereldwijd in als een bom en heeft vele dj's en producers beïnvloed. Tegenwoordig houdt hij zich voornamelijk bezig met bass music en brengt hij ook de laatste trap music ten gehore.

Machinedrum – Vapor City (Ninja Tune), live: Deze als Travis Edwards geboren Brit heeft de afgelopen tien jaar vele muzikale kanten van zichzelf laten zien. Zo kwamen op zijn platen genres als glitch, hiphop, dubstep en drum ’n bass voorbij. Zijn eerste album ‘Now You Know’ was baanbrekend en ligt bij velen vers in het geheugen. Zeer binnenkort verschijnt het nieuwe album van Machinedrum, genaamd ‘Vapor City’. Edwards heeft zich ditmaal laten verleiden door harder werk, en het album bevat voornamelijk drum’n bass. Zijn liveoptreden staat in het teken staan van het nieuwe album.   

Know V.A.

Know V.A. is in de afgelopen twee jaar uitgegroeid van twee jongens die in hun slaapkamer beats bedachten en resident dj's waren bij Riff Raff, tot een producersduo dat door velen wordt gezien als de grote belofte op het gebied van elektronische muziek - die klinkt als een eigenwijze mix van hiphop, garage en bass; super dansbaar en opvallend volwassen. Het afgelopen jaar was een topjaar voor de twee jonge producers met als hoogtepunten een back-to-back dj-optreden op Mysteryland met hun held Om Unit (UK) en een liveoptreden in een bomvolle X-Ray op Lowlands. In Paradiso verzorgen ze vanavond hun tweede liveoptreden ooit.


Paradiso Programme

Programma