Paradiso

Diggy Dex + Voorprogramma's Terilekst en Linde Schöne

Diggy Dex + Voorprogramma's Terilekst en Linde Schöne

Wednesday 2 November 2016

Wednesday 2 November 2016

Locatie: Paradiso Noord. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

Twee speciale gasten deze avond die Diggy Dex zullen komen versterken op het podium; JW Roy en Paul de Munnik. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Terilekst en Linde Schöne.

Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop. Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., (met o.a. Wudstik en Jiggy Dje), maar sinds in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa als de spreekwoordelijke bom insloeg is hij een gevestigde naam. Met zijn tweede, Mayonaise Voor De Ziel uit 2008, liet hij horen zichzelf tekstueel en muzikaal niet vast te willen pinnen. In de zomer van 2009 scoorde Diggy Dex in zowel Nederland en Belgie een Top 3 hit met Slaap Lekker (Fantastig Toch), in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere. Live ondersteund door tweevoudig turntablized winnar DJ DNS, drummer Maximus Prime, trompettist Wouter Hakhoff, gitaris Rene van Mierlo en Neerlands rapbelofte Daan Rijkers, raasde Diggy door het land met een overdonderend strakke, energieke liveshow. 

Vanaf 2015 heeft Diggy daarnaast een wekelijkse column in het programma van Giel Beelen op 3FM en verschijnt in het najaar de overal gedraaide single Treur Niet (Ode Aan Het Leven) in samenwerking met JW Roy als voorbode op Diggy zijn aanstaande (alweer) vijfde album, getiteld Golven, welke in 2016 zal verschijnen.

P.S. Dit concert is uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten voor Diggy Dex in De Meester (Almere) op zaterdag 5 november.

Paradiso Programme

Programma