Programma
Paradiso

Democratie 2.0

Democratie 2.0

maandag 16 april 2012

maandag 16 april 2012

Paradiso geeft tijdens Democratie 2.0 | De Fluwelen Revolutie het podium aan politieke dwarsdenkers als Maurice de Hond, Redesigning Politics en Thijs Kleinpaste. Zij pitchen hun ideeën voor verregaande aanpassingen aan onze noodlijdende democratie  voor een jury die bestaat uit Frans Weisglas (oud-voorzitter Tweede Kamer), Andree van Es (wethouder Amsterdam), Hero Brinkman (Tweede Kamerlid) en Erik van Bruggen (BKB). Verder zijn er bijdrages van Arend Jan Boekestijn (Elsevier), Johan Fretz en de band Coco Bongo and de Bonfire Ranch of Love.

In een geweldloze poging om de democratie nieuw leven in te blazen organiseert Paradiso op maandag 16 april een avondvullend programma: Democratie 2.0 | De Fluwelen Revolutie. “Democracy is the worst form of government, except for all other forms” zei Winston Churchill. Democratie is als minst slechte overheidssysteem toe aan een update. De manier waarop de democratie als bestuursvorm ooit is ingericht, voldoet vaak niet meer aan de doelstelling die we ermee voor ogen hadden: effectief en met instemming van het volk besturen. Tegelijkertijd is het in ons aller belang dat de democratie niet failliet gaat. Daar wordt veel over nagedacht en Paradiso geeft deze ideeën graag een podium.

Vanaf 20.00 uur wordt het publiek door presentator Yoeri Albrecht (De Balie) meegenomen langs verschillende ideeën om onze democratie toekomstbestendig te maken. Arend Jan Boekestijn (Elsevier) spreekt een column uit. Opiniepeiler Maurice de Hond breekt een lans voor meer inspraak van de kiezer. Designers van Redesigning Politics denken juist helemaal de andere kant op. Politiek talent Thijs Kleinpaste maakt zich op zijn beurt sterk voor een districtenstelsel. Alle ideeën worden begeleid door originele campagneliedjes, uitgevoerd door Coco Bongo and the Bonfire Ranch of Love. Johan Fretz (columnist Volkskrant en cabaretier) zet het geheel in perspectief. Naar goed democratisch gebruik krijgt het publiek het laatste woord in de vorm van een zogenaamde caucus; je kiest door letterlijk aan de zijde van jouw favoriete pitch te gaan staan.

<<< PROGRAMMA >>>

19.30: Inloop met muziek van Coco Bongo and the Bonfire Ranch of Love
20.00: Welkom door Yoeri Albrecht
20.05: Column door Arend Jan Boekestijn
20.10: Voorstelronde Jury
20.20: Pitch 1 – Thijs Kleinpaste
20.35: Pitch 2 – Redesigning Politics
20.50: Pitch 3 – Maurice de Hond
21.05: Pitch 4 – Open Pitch

21.20: Round-up door Johan Fretz
21.30: Stemming publiek volgens Causussysteem
21.45: Uitslag en fêteren winnaar
21.50: Borrel met muziek van Coco Bongo and the Bonfire Ranch of Love
22.30: Eind

Voor meer informatie zie www.democratiepitch.nl

Democatie 2.0 is OOK Paradiso: www.ookparadiso.nl.

Paradiso Programme

Programma