Programma
Paradiso

Dekmantel, Larry Heard, Metro Area

Dekmantel, Larry Heard, Metro Area

vrijdag 4 februari 2011

vrijdag 4 februari 2011

Larry Heard, Metro Area, Hunee, Lone, Tom Trago en Dekmantel DJ’s Casper Tielrooij en Thomas Martojo.

LARRY HEARD aka MR FINGERS - Alleviated, Memphis (US)

Onbetwist godfather van de deephouse. Maakte als Mr Fingers eind jaren '80 furore op het invloedrijke Trax label uit Chicago met een eindeloze rij aan klassiekers. Recente producties zoals "The Sun Can't Compare" en "25 Years From Alpha" bewijzen dat hij nimmer aan actualiteit ingeboet heeft. Voor liefhebbers van gelaagde, emotionele house een absolute must.

METRO AREA feat MORGAN GEIST & DARSHAN JESRANI - Environ, Brooklyn (US)
"Detroit's icey futurism, Chicago's abstract track-modes and the warmth of New York deep house all shake hands on Metro Area's fabulous productions". Sterk beïnvloed door de rijke muziekhistorie van New York produceerde het legendarische duo een elektronische variant van disco die de voorbode is geweest voor de recente heropleving van het genre. Als DJ’s bezitten beide heren een schat aan ervaring en dat resulteert keer op keer in smaakvolle eclectische sets.

LONE live - Magic Wire/Werk Discs, Nottingham (GB)

Volgens velen was 2010 het jaar van Matt Cutler, beter bekend als Lone. Er verschenen al eerder diverse albums op het Werk Discs label van Actress, maar nadat hij dit jaar de cross-over hit "Pineapple Crush" en het mini-album "Emerald Tracks" uitbracht torpedeerde hij plots alle 2010-jaarlijstjes. Met zijn vernieuwde sound brengt hij op uitmuntende wijze een futuristische ode aan oldskool rave en Detroit techno.


HUNEE - Rush Hour/Permanent Vacation, Berlijn (DE)
Binnen de Berlijnse stadsgrenzen gold Hunee lang als een van de best bewaarde (DJ-)geheimen. Sinds hij de afgelopen twee jaar echter releases uitbracht op vooraanstaande labels zoals Permanent Vacation, Internasjonal en Rush Hour ontdekt nu ook de rest van de wereld langzamerhand dat hij een gepassioneerd artiest en zeer begaafd disco DJ in hart en nieren is.

TOM TRAGO - Rush Hour/Voyage Direct, Amsterdam (NL)

Sinds alleskunner Tom Trago een aantal jaar geleden house en techno ontdekte lijkt hij zijn favoriete vaarwater gevonden te hebben. Met het geweldig ontvangen debuutalbum Voyage Direct (2009) en alweer een opvolger in de pijpleiding timmert Tom hard aan de weg om een grote te worden in het genre. Ook heeft hij zojuist een eigen label opgezet waarop werk verschijnt van Nederlandse artiesten zoals Dexter, Awanto 3 en Legowelt.

CASPER TIELROOIJ & THOMAS MARTOJO - Dekmantel, Amsterdam (NL)

Oprichters en resident DJ’s van het Dekmantel bolwerk die beide eigenlijk geen introductie meer behoeven. Als voorvechters van de elektronische muziek met een warm karakter voorzien ze het hoofdstedelijke nachtleven telkens weer van de nodigde kwaliteitsinjecties. Zoals het ware gastheren betaamt openen ze om half twaalf de grote zaal om deze veelbelovende avond van een gepaste muzikale start te voorzien.

Paradiso Programme

Programma