Programma
Paradiso

DEERHUNTER + Women

DEERHUNTER + Women

woensdag 27 mei 2009

woensdag 27 mei 2009

Dit is het verplaatste concert van vrijdag 13 februari. Gekochte kaarten voor het verschoven concert van 13 februari blijven geldig.

Met als titel ‘Microcastle/Weird Era Cont.’ verscheen vorig najaar het derde album van het uit Atlanta afkomstige Deerhunter. Het album dook op in de jaarlijsten van alle zichzelf respecterende muziekbladen en –websites.

Deerhunter is een band die moeilijk in een kader te passen is. Zelf omschrijven ze hun stijl als ‘ambient punk’, maar krautrock, noise, art-rock, ambient, shoegaze en psychedelisch zijn ook van toepassing op hun muziek. Hun optredens zijn intens, niet alleen omdat hun muziek dat is, maar omdat zanger Bradford Cox met zijn onaards lange en magere ledematen een intense verschijning is.

Het debuutalbum van de Canadese band Women werd in vier maanden opgenomen, samen met vriend en labelgenoot Chad VanGaalen. Er werden kapotte gettoblasters gebruikt en oude cassetterecorders. Dit alles in de kelder en kruipruimte van het huis van Chad. Het resultaat is een prachtige, donkere plaat die doet denken aan muziek van de Velvet Underground en The Zombies. Alsof ze in 1968 die kelder in waren gekropen en er pas in 2008 uitkwamen. Lo-fi, zoals hiervoor alleen Guided By Voices dit kon.

 Paradiso Programme

Programma