Programma
Paradiso

DEBAT PINK ISTANBUL - BESLOTEN

DEBAT PINK ISTANBUL - BESLOTEN

zaterdag 3 april 2010

zaterdag 3 april 2010


Tijdens deze vierde editie van Pink Istanbul vindt er in Paradiso een spetterend feest plaats met bekende artiesten uit Istanbul en Amsterdam, maar is er ook ruimte voor een meer inhoudelijk deel over actuele ontwikkelingen, kansen en belemmeringen in de emancipatie van Turkse holebi’s en transseksuelen in Nederland en Turkije. In de vooravond vindt er in de Kleine Zaal van Paradiso, in samenwerking met het COC Nederland en COC Amsterdam, een debat plaats met sprekers uit de Nederlandse en Turkse sociaal maatschappelijke netwerken, media en homorechten bewegingen. Het debat werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Programma:

Begum Basdas (woordvoerder Lambda Istanbul) – recente ontwikkelingen, wat doet Lambda Istanbul, waar liggen de kansen en belemmeringen als het gaat om de Turkse waarden en normen en holebi emancipatie in de Turkse samenleving.

Bawer Cakir (Publicist, journalist Bianet Istanbul). Holebi’s in de Turkse media. Het beeld van Holebi’s in de Turkse publieke opinie. Hoe gaat de Turkse media om met Holebi emancipatie en holebi gerelateerd nieuws?

Binnur Berkholz-Zengin (secretaris Landelijke Inspraakorgaan Turken in Nederland). Presentatie van de plannen van het IOT inzake emancipatie van Turkse holebi’s in Nederland. Kansen, belemmeringen, wat gaat het IOT doen?

Tania Barkhuis (COC Amsterdam) interviewt jonge Turkse holebi’s over hun leven, ervaringen, hun coming out, hun problemen.

In de pauze is er een korte filmvoorstelling gemaakt door activisten van Lambda Istanbul.

Borrel vanaf 21.30 uur.

Aanmelding voor 1 april via: [email protected]

Paradiso Programme

Programma