Paradiso

‘De Turkse Boot’ – Premiere documentaire

‘De Turkse Boot’ – Premiere documentaire

Monday 4 March 2013

Monday 4 March 2013

20:00 uur: inleiding (Dennis Boutkan, voorzitter Roze Filmdagen)
20:15 uur: start film ‘De Turkse boot’ (70 - 75 minuten)
21:35 uur: nagesprek (op podium). Deelnemers nagesprek: Serdar Manavoglu (Paradiso-Pink Istanbul) Chris Belloni (Regisseur) Döne Fil (Stichting Elance)
22:00 uur: Afterparty/feest (met o.a. Pink Istanbul resident DJ's 

De Turkse Boot

Tijdens Gay Pride 2012  in Amsterdam vaarde er voor de eerste keer een boot met jonge Turkse homoseksuelen mee met de botenparade. Dit leidde tot veel media aandacht en spanning bij de organisatoren en deelnemers. In documentaire De Turkse Boot vertellen een aantal van hen openhartig over hun geaardheid in combinatie met hun culturele achtergrond.

De twee Amsterdammers, Döne en Serdar, worden op de voet gevolgd tijdens hun voorbereidingen voor deze spannende dag. Vervolgens komen een aantal iconen uit het Amsterdamse en Istanbulse culturele- en nachtleven zoals Joost van Bellen, Bas Kosters en Cemil Ipekci tijdens Pink Istanbul in Paradiso en Pink Amsterdam in The Hall Istanbul aan het woord over de vraag of het in het huidige Nederlandse en of Turkse klimaat wel zo gemakkelijk is om een homoseksueel bestaan te leiden.


De Turkse Boot is de nieuwste film van filmmaker Chris Belloni (I am Gay and Muslim) waarin openhartige gesprekken, persoonlijke ervaringen en de diversiteit aan sociale en culturele identiteiten binnen de Turks Nederlandse LGBT gemeenschap worden afgewisseld met feestelijke beelden uit de scenes van Istanbul en Amsterdam. Meer informatie over de documentaire op www.deturkseboot.nl

Bekijk de trailer

Samenwerkingspartners:

‘De Turkse Boot’ is een productie van Paradiso, Stichting Pera, Pink Istanbul, Stichting art.1, Stichting Elance, in samenwerking met Roze Filmdagen en Public Cinema.

Programma met zitplaatsen.

Paradiso Programme

Programma