Programma
Philharmonie

De Philharmonie

De Philharmonie

zondag 5 november 2017

zondag 5 november 2017

In Paradiso

Zaal open: 12:45, Hoofdprogramma: 13:15

CJP 12,50 incl. daglidmaatschap
  • Programma met zitplaatsen

Symfonieorkest De Philharmonie o.l.v. Daan Admiraal speelt de Symfonische Dansen van Grieg en de Tweede Symfonie van Sibelius.

Edvard Grieg (1843-1907) was een Noorse componist en pianist uit de Romantiek, door  sommigen ook wel "de Chopin van het Noorden" genoemd. Zijn grote kracht lag in het schrijven van kleine muziekvormen met eenvoudige melodieën en een heel eigen subtiele harmonische stijl, iets wat vooral goed te horen is in zijn pianomuziek. Grieg geldt als de belangrijkste Noorse componist. De Symfonische Dansen uit 1896 putten hun inspiratie uit vroege Noorse volksmuziek.

Jean Sibelius (1865-1957) is Finlands bekendste componist en was daarnaast ook muziekpedagoog en dirigent. Sibelius liet zich sterk inspireren door de Kalevala, het Finse nationale epos, en zijn werken hebben een sterke connectie met het Scandinavische landschap. Hij steunde de strijd van de Finnen voor onafhankelijkheid van Rusland en met zijn muziek droeg hij bij aan het ontwikkelen van een nationale identiteit. De Tweede Symfonie is zijn bekendste symfonie en werd in 1902 voor het eerst gespeeld.

Symfonieorkest De Philharmonie is opgericht in 1999 en bestaat uit – afhankelijk van de programmering – ruim zeventig musici. Het orkest onder leiding van Daan Admiraal voert vooral laatromantische en twintigste-eeuwse muziek uit.

Daan Admiraal is al sinds de oprichting in 1999 vaste dirigent van de Philharmonie. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij hobo aan het conservatorium van Amsterdam en werkte daarna jarenlang als hoboïst bij diverse grote Nederlandse symfonieorkesten. Orkestdirectie studeerde Admiraal bij Louis Stotijn aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna hij nog enige tijd privé studeerde bij de vermaarde Russische dirigent Kirill Kondrasjin. Sinds 1975 is hij dirigent van het VU-Orkest en sinds 1991 ook van het VU-Kamerorkest, van midden jaren 80 tot midden jaren 90 was hij vaste dirigent van het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO). Ook is hij dirigent bij Krashna Musika van de TU Delft en het Symfonieorkest Eindhoven. Gastdirecties deed Daan Admiraal bij het Concertgebouw Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta, het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest.

Meld je aan voor de mailinglijst klassieke concerten in Paradiso >>

Bekijk evenement op Facebook
Edvard Grieg - Symphonic Dances

Edvard Grieg - Symphonic Dances

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Sibelius - Symphony Nr 2

Sibelius - Symphony Nr 2

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma