Subway 1978

De Paradiso Punkjaren

De Paradiso Punkjaren

donderdag 22 november 2018

donderdag 22 november 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:30, Hoofdprogramma: 21:00

Gratis entree na aanmelding
via [email protected]

Gratis entree voor de boekpresentatie na aanmelding (met voor- en achternaam) via [email protected]

Eenenveertig jaar geleden kwamen de eerste punkbands in Paradiso spelen. Uitgeverij Black Olive Press legt in meerdere publicaties van muziekjournalist Oscar Smit de geschiedenis van punk in Paradiso vast. Vorig jaar september werd deel 1 gepresenteerd in Paradiso, nu verschijnt het tweede deel ‘De Paradiso Punkjaren. Deel 2, 1978, Jaar Van De Nederpunk’. 

In het eerste deel over het jaar 1977 zagen we dat na een aarzelend begin, punk tegen het eind van het jaar de voormalige hippietempel had overgenomen. Dankzij punk stond Paradiso weer op de kaart. Wordt deze lijn in 1978 doorgetrokken? Begin dat jaar staan punkbands als The Damned en Sex Pistols op springen. Heeft punk nog wel toekomst? Wat is post-punk? Hoe zit het met de vaderlandse punkmuziek, loopt het Paradisopubliek daar warm voor? Wat heeft reggae met punk te maken en krijgt het vaste voet aan de grond in Paradiso? Al deze kwesties komen terug in dit boekwerk. Aan de hand van interviews met tijdgenoten, concertverslagen en archiefstukken wordt een beeld gegeven van Paradiso in het jaar 1978. Hierbij is veel aandacht voor de diverse punk-fanzines, waarvan de toon veel directer was dan die van de gevestigde nationale (dag)bladen. Vooral bij deze onregelmatig verschijnende periodieken is goed te merken dat punk volop leeft in 1978.

Met live muziek/performances van Softies, Captain Coke, Helmettes, Diana Ozon en dj Mulat (Filth & Glory).


Voorafgaand aan de boekpresentatie wordt voor het eerst in 40 jaar de documentaire 'Punk in Paradiso' vertoond


Foto: Subway, 1978

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma