Programma
Anne Fays Reaspora fotograaf Felix Kops Parade

De Parade Gaat Door - verplaatst naar 21.30

De Parade Gaat Door - verplaatst naar 21.30

zaterdag 15 augustus 2020

zaterdag 15 augustus 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

 • Programma met zitplaatsen
 • Beperkt aantal tickets per persoon
 • Tickets alleen online verkrijgbaar

Deze voorstelling is samengevoegd met de latere voorstelling op de avond en vindt nu plaats om 21.30 uur. Met een ticket voor de voorstelling van 18.30 uur kun je naar de voorstelling om 21.30 uur. Kaartkopers ontvangen bericht per e-mail. 

---------------------------------------------

Dinsdagavond hebben wij vanwege een verdenking van besmetting met COVID-19 bij een van de optredende artiesten uit voorzorg besloten de programma’s van de Parade die avond niet door te laten gaan.

In overleg met alle betrokkenen annuleren wij uit voorzorg de voorstellingen van De Parade Gaat Door op woensdag 12 en donderdag 13 augustus.

In afstemming met de GGD en de Veiligheidsregio Amsterdam is besloten dat Paradiso vanaf vrijdag 14 augustus volledig veilig en verantwoord weer open gaat voor de drie resterende, andere voorstellingen van De Parade Gaat Door.

Wij kijken op dit moment naar de mogelijkheden om de geannuleerde voorstellingen te verplaatsen naar een nieuwe datum. Hierover ontvangen kaartkopers bericht per e-mail.
---------------------------------------------

Paradiso heeft strikte maatregelen getroffen om kleinschalige concerten en programma’s mogelijk te maken. Meer informatie over de coronamaatregelen in Paradiso vind je hier. Lees deze voor bezoek door.

De Parade Gaat Door in Paradiso van 10 t/m 16 augustus, met iedere dag twee programma's (om 18.30 en 21.30 uur) van ieder twee voorstellingen: Anne-Fay’s Reaspora en Lonesome George.


Anne-Fay’s Reaspora

Danseres/zangeres Anne-Fay Kops en filmmaker Felix Kops volgen de voetsporen van hun familie en voorouders de hele wereld rond. Vanaf de zomer van 2019 reizen Anne-Fay en Felix de, door slavernij ingezette, diaspora af van hun voorouders in tegenovergestelde richting (Nederland, Aruba, Curaçao, Suriname, China en de voormalige Afrikaanse Gold Coast). 

Reaspora is een zoektocht naar de verhalen en de geschiedenis die binnen de familie nooit zijn doorgegeven. De verhalen, mensen en muziek die ze tegenkomen op hun reis, verwerken ze in een muziekalbum en muziektheaterconcert over racisme, white privilege en de koloniale erfenis. In samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis.

LONESOME GEORGE

Lonesome George is een theatraal concert waarin via het verhaal van vijf ‘Eindelingen’ - de laatste exemplaren van uitgestorven (dier)soorten - de vraag wordt gesteld waarom we er zijn, en waarom we er niet zijn. Lichtvoetige popliedjes, gespeeld door een ijzersterke band, worden vervlochten met een aantal monologen over hoe onwaarschijnlijk het is dat we allemaal bestaan, over jezelf met het water het doucheputje door willen spoelen, en over het heelal dat naar biefstuk ruikt.

"Lonesome George is een ontroerend miniatuurtje (…) er hangt een melancholieke waas van aandoenlijke verkruimeling. De mannen ademen wolkjes vergankelijkheid" - De Volkskrant (****)

Stan Vreeken: zang, gitaar
Jorn Heijdenrijk: spel
Mats Voshol & Julian du Perron: drums, gitaar
Dave Wismeijer: bas
Floris van der Vlugt: saxofoon
Sonne Scheermakers: techniek 

Line-up

Grote Zaal

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma