De nieuwe mens

De Nieuwe Mens

De Nieuwe Mens

woensdag 5 mei 2021

woensdag 5 mei 2021

Zaal open: Invalid Date, Hoofdprogramma: 20:00

Let op: Dit is een tv-programma dat op 5 mei om 20.00 uur wordt uitgezonden op NPO 2 Extra.

In deze roadmovie door de stad spreken en dichten artiesten en performers over idealen als gelijkwaardigheid en over de veerkracht van de mens in crisistijd.

De kijker ontmoet Spinvis, Nana Adjoa, Hannah Hoekstra, Adbelkader Benali, Yung Nnelg, De Witte Kunst en Shishani. Marjolijn van Heemstra leidt de kijker bij deze roadtrip langs locaties als de A’DAM Toren, het Olympisch Stadion, de GVB-pont naar de NDSM-werf en het dak van Heesterveld Creative Community.

Marjolijn van Heemstra is reisleider van de roadmovie, en stelt: “De Nieuwe Mens is een ode aan ons eindeloze streven naar het goede. Een ode aan al onze pogingen – groot en klein – om een betere versie te worden van onszelf. De Nieuwe Mens is een reis langs mensen die zich oefenen in de kunst van het bevrijden, door een stad die naast de wonden van de Tweede Wereldoorlog ook de sporen van onze idealen kent; onze successen, mislukkingen, ons proberen.”

Kijk voor de volledige line-up op de website van 4 en 5 mei Amsterdam

Deze special is een initiatief van het Amsterdams 4 en 5 mei comité, en wordt gemaakt in samenwerking met Into The Great Wide Open, Theater Na de Dam en Vrijheidscolleges.

Bekijk evenement op Facebook
Hqdefault 210430 120524

De Nieuwe Mens

Trailer

Paradiso Programme

Programma