Programma
Robot

De Nieuwe Mens - Paradisolezing door Prof. dr. Ronald Hanson

De Nieuwe Mens - Paradisolezing door Prof. dr. Ronald Hanson

zondag 11 februari 2018

zondag 11 februari 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 10:30, Zaal sluit: 13:00, Hoofdprogramma: 11:00

Studenten/CJP/Stadspas: €5,67 incl. servicekosten. Vrienden Verstegen & Stigter en Leden VPRO: €11,35 incl. servicekosten.
 • Programma met zitplaatsen

Technologische vernieuwingen grijpen in steeds hoger tempo diepgaand in op ons mens-zijn. Technologieën die tot voor kort nog voor onmogelijk werden gehouden, zijn inmiddels bijna normaal: zelfrijdende auto's, optimalisatie van het menselijk lichaam, zelflerende algoritmes en computers die zo 'menselijk' zijn dat ze vrijwel niet meer van echte personen zijn te onderscheiden. Mens en machine versmelten steeds verder met elkaar. Hoe ziet de mens 2.0 eruit? Wat is technisch mogelijk (wat kan) en wat zijn de ethische en morele consequenties van deze technische mogelijkheden (wat mag)? In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie ons leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Op zondag 11 februari 2018 houdt Prof. dr. Ronald Hanson (Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar quantumfysica TU Delft) de eerste Paradisolezing in de serie DE NIEUWE MENS. Zijn lezing is getiteld 'Slecht nieuws voor luistervinken – over het onkraakbare quantuminternet.'

Het toekomstige quantuminternet werkt op basis van verstrengeling – een wonderlijke en specifieke eigenschap van de quantumwereld die er voor zorgt dat deeltjes hun eigenschappen op zo’n manier gaan delen dat je het ene deeltje nog onmogelijk los van het andere kunt zien.

Traditiegetrouw schenken we na de eerste lezing een glas voor alle bezoekers, om het nieuwe seizoen in te luiden.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der WetenschappenMuseum Boerhaave en de VPRO.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  Wetenschap nieuwsbrief Paradiso

  Meld je aan voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van alle wetenschappelijke programma's in Paradiso.

  Route naar Paradiso

  Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

  Paradiso Programme

  Programma