Paradiso

De Nacht van de 45 Toeren

De Nacht van de 45 Toeren

Wednesday 18 December 2013

Wednesday 18 December 2013

Vic van de Reijt presenteert: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans en Surivlaams!
m.m.v. Wilma Bakker, Rick de Leeuw, Roosbeef, Gé Reinders, Edgar Burgos, Mieke Stemerdink, Pierre van Duijl, Henk Hofstede, The Choo Choos, Friedrich Hlawatsch, Het Nieuwe Trio, Claire van Buren, Bob Fosko en Raymond van het Groenewoud.

Met het orkest van Jan Robijns:
Jac Bico – gitaar
Bart de Ruiter - bas
Léon Klaasse – drums
Gert Wantenaar – accordeon
Jan Robijns - toetsen

Vic van de Reijt is uitgever, biograaf (van Willem Elsschot) en zelfbenoemd ‘hoeder van bedreigde muzieksoorten’. Al zijn muziekpublicaties heeft hij gebundeld in Vic van de Reijt’s Groot 45-Toerenboek, dat op 21 november verschijnt bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar.
In zijn boek bespreekt hij De Top-100 van Nederlandstalige singles, De Nederlandse Cover Top-100 en hij gaat hij in op het verschijnsel ‘Surivlaams’, de muziek die Suriname en Vlaanderen met elkaar verbindt. Daarnaast bevat het rijk geïllustreerde boek overzichten van de geschiedenis van het Franse chanson, de Duitse schlagers en de Italiaanse muziek (‘van Caruso tot Conte’).
Al eerder verschenen op het Nikkelen Nelis-label cd-boxen van bovenstaand repertoire. En tussen 2000 en 2005 organiseerde Vic van de Reijt, in samenwerking met Het Parool, vijf keer eerder een Nacht van de 45 Toeren. Alle edities waren zeer succesvol en snel uitverkocht.

Op 18 december vindt nog eenmaal zo’n bijzondere Nacht plaats naar aanleiding van het verschijnen van het Groot 45-Toerenboek. Het belooft een unieke avond te worden, waarin de voertaal voor één keer niet Engels is, maar Nederlands, Frans, Duits en Italiaans. En Surivlaams dus!

Paradiso Programme

Programma