Programma
Kiesmannen Hq

De Grote Verkiezingsshow met de Kiesmannen

De Grote Verkiezingsshow met de Kiesmannen

maandag 6 maart 2023

maandag 6 maart 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:45, Hoofdprogramma: 19:45

Start kaartverkoop: 5 januari om 12.00 uur
  • Programma met zitplaatsen

Op 15 maart 2023 zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Misschien wel de állersaaiste verkiezingen van Nederland. Denk je. Want de Provincie gaat over veel meer dan je ooit had durven dromen: stikstof, woningbouw, Tata Steel, Schiphol, de energietransitie, asielzoekers, datacenters, en nog eens: stikstof. Je kan het zo gek niet bedenken of de Provincie heeft er wel iets mee te maken. Ook kiezen de leden van de Provinciale Staten de leden van de Eerste Kamer. De belangrijkste taak van de Eerste Kamer is het goedkeuren of verwerpen van wetsvoorstellen: niet onbelangrijk voor dit wankelende kabinet.

Maar heb jij geen zin of tijd om al die langdradige partijprogramma’s te lezen? De Kiesmannen got you covered. Op maandag 6 maart, één week voor de verkiezingen, lanceert De Kiesmannen voor de vijfde keer een spetterende verkiezingsshow in Paradiso Amsterdam.

Hoe verschillen de politieke partijen op thema’s als wonen, stikstof & klimaat? Wat doet de Commissaris van de Koning? En gaan nieuwe partijen als de BoerBurgerBeweging, JA21 & Volt iets toevoegen in de provincies?

Vergeet dus de lange verkiezingsprogramma’s, saaie paneldiscussies of TV debatten, en zet je schrap voor anderhalf uur lang politiek vuurwerk zodat we als jonge generatie massaal dat stemhokje kunnen gaan bestormen dit jaar.

Start kaartverkoop: 5 januari om 12.00 uur

Over de Kiesmannen
In de afgelopen jaren hebben de Kiesmannen tienduizenden jongeren weten te bereiken door middel van verkiezingsshows in onder andere Paradiso, ITA & TivoliVredenburg. De podcast ‘De Kiesmannen’ was een hit en in coronajaar 2021 stonden De Kiesmannen (bijna) op Lowlands. Ook buiten Nederland ontkom je niet aan ze: inmiddels hebben ze shows in verschillende Europese steden op hun naam staan.

Dit programma is tot stand gekomen in samenwerking met Kieskompas, de Gemeente Amsterdam en de Europese Commissie. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • De Kiesmannen
Op maandag 6 maart nemen de Kiesmannen je mee door de programma's voor de Provinciale Staten in Paradiso. Klik hier voor meer info & tickets.

De Grote Verkiezingsshow in Paradiso

De Grote Verkiezingsshow in Paradiso - Provinciale Statenverkiezing

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma