Programma
Paradiso

De Grasparkieten

De Grasparkieten

zondag 15 mei 2011

zondag 15 mei 2011

Als Ajax zondag 15 mei voor de dertigste keer landskampioen wordt, dan krijgen spelers en staf die avond een officiële huldiging aangeboden op het Museumplein. Het evenement op het Museumplein zal, bij winst, om 18.00 uur beginnen met muziek. Om 19.00 uur begint de officiële huldiging. Om 20.00 uur is deze huldiging afgelopen. De wedstrijd zelf is niet live te volgen op het Museumplein. Ook zijn er in de middag en de avond geen aparte tenten op het Museumplein voor publiekscatering. Als Ajax geen
landskampioen wordt, dan gaat het programma niet door.

Bij een eventuele huldiging wordt rondom het Museumplein een grote drukte verwacht en het Museumplein zal met de auto zeer beperkt bereikbaar zijn. Ook zijn enkele straten en bruggen rondom het Museumplein afgezet om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. Zo zijn na de huldiging de bruggen naar het Leidseplein afgesloten. Het advies is om met het openbaar vervoer te reizen via metrostation Weesperplein en station Zuid. Meer informatie over de mogelijke huldiging is te vinden op www.Amsterdam.nl/Ajax.

De Grasparkieten presenteren in hun nieuwe programma ‘Met hetzelfde hart’: levensliederen uit de hele wereld met eigen teksten. Rancheras uit Mexico, Bachata uit de Domincaanse Republiek, de Zirtaki, Klapa uit Kroatie, Hula uit Hawai en Mbaqanga uit Zuid-Afrika hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze populair zijn in het land zelf en in al hun diversiteit – van  snel en dansbaar tot dramatisch melancholisch - uitstekend in de Grasparkietenstijl blijken te passen. De teksten met als thema  ‘De wanhoop van een vader die zijn dochter steeds groter ziet worden’, ‘ Een bijna vakantieliefde’ , ‘Een eenzaam verblijf op de camping na een kortstondig avontuur’ , ‘De fatale aantrekkingskracht van H&M billboards‘,  ‘De vervlogen hoop van een puber die zijn gedroomde vriendin met een hoofddoekje op school ziet komen’ en  ‘Een tropische vrouw als remedie tegen winterdepressies’  zorgen voor de nodige actualiteit, humor en tragiek.

De Grasparkieten zijn:
Frans Pietrzak, drums;  Harry de Jong, Bas;  Luuk Hoekstra, accordeon; Danny Lodder, gitaar, mandoline en achtergrondzang; Rob de Weerd, gitaar en achtergrondzang;  Gerrit van der Linden, zang; Iris van Golberdinge, zang.

Paradiso Programme

Programma