Programma
Paradiso

Dave & Phil Alvin

Dave & Phil Alvin

maandag 11 april 2016

maandag 11 april 2016

Paradiso presenteert Dave & Phil Alvin in Bitterzoet. Adres: Spuistraat 2, Amsterdam.

De beroemde broers Dave en Phil Alvin, ook bekend als de frontmannen van The Blasters, spelen voor de tweede keer met hun begeleidingsband The Guilty Ones in Amsterdam. Dit concert staat in het teken van hun meest recente album ‘Lost Time’ waarop veel jump-jive en uptempo rock ‘n’ roll te horen is. Er is gekozen voor bewerkingen van songmateriaal van hun idolen, waaronder James Brown en Big Joe Turner. Het is een ode aan hun helden, zoals ze dat ook met hun voorgaande plaat ‘Common Ground: Dave Alvin & Phil Alvin Play and Sing The Songs of Big Bill Broonzy’ (2014) hebben gedaan, en waarop ze hun gezamenlijke fascinatie voor Broonzy delen.

Dave Alvin en Phil Alvin zijn vooral bekend als frontmannen van de legendarische punk/rootsband The Blasters, die zij in 1979 oprichtten. De groep geldt sinds jaar en dag als een van de meest invloedrijke en karakteristieke roots/americana bands. Dankzij hun goed ontvangen must-have albums binnen het genre (zoals ‘American Music’ en ‘Hard Line’) en de hartstochtelijke en vurige live reputatie, heeft de band een enorm schare fans achter zich gekregen. In 1986 kozen de Alvins voor hun eigen carrière, nadat Dave The Blasters verliet. Het duurde uiteindelijk tot 2012 voordat de broers weer samen voor publiek zouden gaan optreden.

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Om op de hoogte te blijven over concerten uit deze reeks, kun je je abonneren op de Sugar Mountain Presents nieuwsbrief of de Facebook pagina. Beluister alle artiesten via de Sugar Mountain Presents Spotify lijst.

Paradiso Programme

Programma