Programma
002 CMA Hi Res

Courtney Marie Andrews + Twain

Courtney Marie Andrews + Twain

zaterdag 14 april 2018

zaterdag 14 april 2018

In Bitterzoet

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

De 26-jarige Courtney Marie Andrews uit Phoenix, Arizona is al bijna twaalf jaar bezig met het maken van muziek. Ze groeide als singer-songwriter met kwetsbare Americanaliedjes; van open mic nights in kleine barren via sessiemuzikant bij Jimmy Eat World en Damien Jurado naar een succesvolle zangeres die ondanks haar jonge leeftijd, al zes albums op haar naam heeft staan. 'Honest Life', de laatste in dat rijtje, is net een jaartje uit. Dit laatste album is deels in ‘vrijwillige ballingschap’ in België geschreven. Daar zat ze een tijdje bij Milow in de band. Op zaterdag 14 april is ze terug in Amsterdam, Bitterzoet.

Voorprogramma: Twain
De band Twain is het geesteskind van singer-songwriter Mt. Davidson. Op albums als 'Sleeping Tree' en 'Alamanack' horen we hoe Davidson worstelt met depressie en zijn neurotische stoornissen. Gedurende de periode van het album 'Love is All Around' weet hij zichzelf uit te dagen en zijn demonen te lijf te gaan. Inmiddels is de band uitgebreid met Peter Pezzimenti (drums) en Ken Woodward (basgitaar). Dit vormde een belangrijke stap in de ontwikkeling van de muziek die hierdoor meer open werd en ging ademen. Dat het zijn vruchten afwierp mag duidelijk zijn, inmiddels is daar het album 'Life Labors in the Choir' en nieuwste aanwinst 'Rare Feeling' met o.a. single 'Little Dog Mind'.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bitterzoet

  • Twain

Van het Sugar Mountain Blog:

Courtney Marie Andrews Youtube Image 1

Irene

Courtney Marie Andrews Youtube Image 2

Put The Fire Out

Twain Youtube Image 1

Twain - Little Dog Mind

Route naar Bitterzoet

Bitterzoet is gevestigd op Spuistraat 2 in Amsterdam. Dat is op loopafstand van Amsterdam Centraal. Ook zijn er parkeergarages in de buurt.

Paradiso Programme

Programma