Programma
Courtesy web

Courtesy - live

Courtesy - live

Wednesday 11 May 2022

Wednesday 11 May 2022

In Parallel

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

De Deense dj & producer Najaaraq Vestbirk, beter bekend als Courtesy, staat in de clubscene te boek als dé dj die 90's trance weer relevant maakte. In haar sets breekt ze de vaak donkere en industriële clubsettings open door ruimte te geven aan de luchtigere en zwevende melodieën waar trance bekend om staat.

Op 25 maart 2022 verschijnt Courtesy's debuut EP Night Journeys op haar eigen multidisciplinaire label Kulør. De plaat werd geboren in het holst van de nacht: toen Courtesy tijdens de allereerste lockdown last had van slapeloosheid, produceerde ze melodieën op haar synthesizer om zichzelf weer in slaap te krijgen. De titel van de EP is vernoemd naar een serie schilderijen van Lee Kresner, ook in de nacht ontstaan.

Dit voorjaar debuteert Courtesy met haar eerste liveshows. Verwacht intieme ambient trance, gemaakt voor de club: de Night Journeys tour start in de befaamde Berlijnse club Berghain en doet op 11 mei Tolhuistuin aan.

Bekijk evenement op Facebook

Courtesy - Night Journeys II

Route naar Parallel

Parallel is gevestigd op Buiksloterweg 5C in Amsterdam-Noord, aan de achterzijde van Tolhuistuin. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis pont naar de overkant (Buiksloterweg). Na het oversteken van het IJ sla je direct linksaf en steek je de Volewijckbrug over. Sla vervolgens rechtsaf en loop door tot aan het Overhoeksplein. Aan de rechterzijde vind je de Galgenveldbrug: steek deze over en je vindt de ingang van Parallel aan de andere kant.

Paradiso Programme

Programma