Programma
Paradiso

COPACABANA

COPACABANA

Saturday 13 February 2010

Saturday 13 February 2010

Traditioneel Braziliaans carnaval met optredens van twee grote sambabands, een heuse kostuumwedstrijd, een fantastisch decor, de beste dj’s en meer! Voor één nacht Zuid- Amerikaanse sferen en temperaturen in hartje Amsterdam! Doe mee met de kostuumwedstrijd. 1e prijs: ticket naar Brazilie, aangeboden door FLY BRAZIL. Inschrijven: [email protected].

PROGRAMMA:

Marcia Marie: de Braziliaanse zangeres Marcia Maria staat kindsbeen af op het podium, een carrière van inmiddels meer dan veertig jaar. In die tijd heeft Maria inmiddels zo’n beetje elk jazzpodium van Europa gezien, en er de Braziliaanse bossa verspreidt. De zangeres debuteert eind jaren zeventig met een titelloos debuutalbum dat haar met ‘Tambourine’ en ‘Amigo Branco’ in eigen land meteen twee enorme hits oplevert. In 1981 vestigt de jonge ster zich in Europa, om zich na omzwervingen in Spanje, Frankrijk en België definitief in Parijs te vestigen. Het duurt tot 1985 eer ‘Colo de Rio’ verschijnt, haar tweede album, twee jaar later gevolgd door ‘Brasil Nativo’ – titels die geen misverstanden over haar roots laten bestaan. Niettemin toert de zangeres meestentijds door Europa, daarbij podia delend met uiteenlopende grootheden als Nina Simone, Herbie Hancock en Toots Thielemans.


Jinga Da Mangueira – Brazilian All Star Band 

De superswingende Braziliaanse Jinga Da Mangueira, afkomstig uit Frankrijk en Nederland, spelen onvervalste carnavalsmuziek uit Brazilië. Op het repertoire staan: Samba, Baiao, Xaxado Bossa, Samba Reggae en Samba Enredo. Het kan niet dansbaarder en feestelijker.

Zumba-danseres

Om er zeker van te zijn er op de juiste manier geschud word met billen en heupen staat er speciaal voor dit Carnaval een Zumba-danseres op het podium.

Escola de Samba Unidos de Amsterdam

De enige echte sambaschool uit Amsterdam!

Correio do Amor ( liefdespostbodes)

Laat de liefdespostbodes een (geheime) boodschap overbrengen naar je geliefde. De Correio do Amor zijn te herkennen aan hun blauwgele pakken en vriendelijke gezichten.

Concurso de Fantasia Kostuumwedstrijd

Braziliaans carnaval wordt pas echt carnaval met kleurrijke kostuums. Het Concurso de Fantasia is een wedstrijd om het mooiste kostuum! Er zijn mooie prijzen te winnen, dus laat je inspireren door het carnaval zoals dat in Rio de Janeiro gevierd wordt: wereldwijd beroemd vanwege de mensen die gehuld gaan in de meest fantastische en extravagante pakken. Schrijf je in voor de wedstrijd door een mailtje te sturen naar: copacabana@ paradiso.nl.

DJ’s KC the Funkaholic & Joãozinhobrazil

Copacabana dj’s KC the Funkaholic en Joaozinhobrazil hebben hun sporen ruim verdiend in de bars en disco’s aan de Amsterdamse Praia. Dikke beats, swingende toeters en bellen om op te schudden. Verwacht een authentieke Braziliaanse mix van Samba’s, Bossa’s, Batucada, Xaxado, Reggae en Samba Enredo.

 

 

Paradiso Programme

Programma