Programma
Paradiso

Congos, Abyssinians & band - The Voices of Jamaica

Congos, Abyssinians & band - The Voices of Jamaica

Monday 18 April 2011

Monday 18 April 2011

The Voices of Jamaica brengt twee van de oudste en betere reggaebands van het zonnige eiland samen op één podium.

Heb je een kaartje voor Alpha Blondy? Dan kost een kaartje voor deze avond maar 8,50 euro! Laat je Alpha Blondy kaartje zien aan de deur en ga met 50% korting naar binnen.

The Congos namen in 1977 het album ‘Heart of the Congos’ op, met Lee ‘Scratch’ Perry in diens Black Ark Studio in Kingston. De plaat scoorde toen vooral in Jamaica, maar sijpelde via een kleine groep fervente reggaeliefhebbers langzaam naar andere continenten, waar de plaat een collectors item en culthit werd. In 2009 doken zij opnieuw met Perry de studio in voor het album ‘Back to the Black Ark’, opnieuw een sterk rootsreggae-album, waarop de zo kenmerkende falsetachtige zang van Cedric Myton samengaat met de hesere stem van Roydel ‘Ashanti’ Johnson.

The Abyssinians zijn tijd- en landgenoten, die hun rootsreggae veelal brengen in close-harmonie-stijl en met religieuze vurigheid de Rastafaribeweging in hun teksten promoten. In 1971 verscheen de eerste single ‘Satta Massagana’, deels gezongen in de Ethiopische taal Amharic.  De single werd een hit, maar zou desondanks pas jaren later tot een eerste album leiden. Hoewel The Abyssinians al jaren niet meer heel actief zijn, heeft hun muziek nog niets aan kracht ingeboet.

Paradiso Programme

Programma