Programma
Paradiso

Conferentie - Sonic Acts Festival

Conferentie - Sonic Acts Festival

vrijdag 27 februari 2015

vrijdag 27 februari 2015

Sprekers: Noam M. Elcott, Jana Winderen, Paul Bogard, Karl Lemieux, Paul Purgas & James Ginzburg (Emptyset), Espen Sommer Eide, Martin Howse, Liam Young en John Tresch.

In de conferentie gaan kunstenaars, wetenschappers en schrijvers in gesprek over The Geologic Imagination. Ze verkennen de radicale transformatie van onze wereld, en onderzoeken wat het betekent om in het Antropoceen te leven. De menselijke activiteit heeft de samenstelling van de atmosfeer, de oceanen en zelfs de aardkorst onomkeerbaar veranderd. De manier waarop wij de wereld zien en de systemen en de processen van de natuur begrijpen, wat wij met de planeet van plan zijn en hoe we ermee omgaan; deze dingen staan centraal tijdens The Geologic Imagination. Sonic Acts nodigt kunstenaars en theoretici uit om hun ‘geologische verbeelding’ aan te spreken, en de beelden, geluiden en ideeën die daaruit voortkomen te presenteren.Sonic Acts Festival - 26 februari t/m 1 maart 2015
Sonic Acts – een festival op het kruispunt van kunst, muziek en wetenschap – zal van 26 februari tot en met 1 maart 2015 plaatsvinden op diverse locaties in Amsterdam. Het festival bestaat uit een internationale conferentie, concerten, installaties, films, masterclasses, en workshops. Geïnspireerd door recente ontwikkelingen in de wetenschap zoomt Sonic Acts voor deze editie in op de planeet aarde, met het thema The Geologic Imagination.

Meer informatie over het thema, programma en kaartverkoop: www.sonicacts.com

Paradiso Programme

Programma