Programma
Paradiso

Chiddy Bang

Chiddy Bang

donderdag 5 juli 2012

donderdag 5 juli 2012

Chiddy Bang is verplaatst van de Grote zaal van Paradiso naar de Kleine zaal.

Dit programma maakt deel uit van het Amsterdam Roots Festival.

Als er niet al zoiets bestond als ‘happy hiphop’, dan is die stroming met de komst van Amerikaans hiphopduo Chiddy Bang een feit. Niets van dat negatieve en gevaarlijke dat in veel rap aanwezig is. Nee: vrolijke gezichten, vrolijke beats en optimistische teksten. Het leven is een feest volgens Chidera “Chiddy” Anamege en Noah “Xaphoon Jones” Beresin. Ze gebruiken samples van onder meer Radiohead, Sufjan Stevens, Passion Pit en MGMT en opgewekte kinder- en gospelkoortjes voor hun humeurverbeterende hiphopnummers. ‘Breakfast’ is de ongecompliceerde titel van hun nieuwste album, dat begin dit jaar verscheen. Rapper Chidera verbrak overigens in 2011 het Guinness World Record van ‘Longest Freestyle Rap’ met een rap die 9 uur, 16 minuten en 22 seconden duurde. 

Het Amsterdam Roots Festival bestaat 15 jaar. Reden voor een groots feest. In dit jubileumjaar een selectie van meer dan 30 grensverleggende cross-overs uit de hele wereld. Roots Indoor vindt plaats op 5, 6 en 7 juli in Amsterdamse concertzalen de Melkweg, Paradiso, Bimhuis en het Muziekgebouw aan ’t IJ met een line up van vele internationale artiesten. 

Er is ook een combiticket beschikbaar voor het concert van Chiddy Bang op 5 juli in Paradiso en het concert van Gente de Zona Celso Pina op 7 juli in de Melkweg à 35 euro incl. daglidmaatschap. Om het combiticket te bestellen klik hier

Paradiso Programme

Programma