Camerata

Camerata RCO 'Kerst met de Drammetjes’

Camerata RCO 'Kerst met de Drammetjes’

Saturday 24 December 2022

Saturday 24 December 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:30, Hoofdprogramma: 21:30

  • Programma met zitplaatsen

Komt allen tezamen voor het Kerstconcert allertijden met Camerata RCO (leden van het Concertgebouworkest en violiste Diamanda Dramm, die haar hele familie meeneemt: David Dramm, gitaar, Anne la Berge, fluit en Marie Schmit, cello. Op 24 december, kerstavond.‘Kerst met de Drammetjes’ wordt weer een ouderwets mooie avond in Paradiso, waar we de harde buitenwereld even vergeten en ons laven aan muziek van o.a. Vivaldi, Purcell en David Dramm en aan de warmte van elkaar.

Neem gratis je oma mee
Zoals elk jaar mag je je oma gratis meenemen naar het concert. Want dat is Kerst. En heet je Maria of ben je in verwachting? Dan is er voor jou een gratis plek in onze herberg voor één nacht.

Camerata RCO is een ensemble van musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest dat is opgericht om kamermuziek te kunnen spelen omdat ze vinden ‘dat kamermuziek persoonlijker en intiemer is. De energie die uit deze concerten voortkomt is wat ons het meest inspireert’. Camerata RCO speelt veel concerten in Nederland en daarbuiten. Ze hebben wereldwijd opgetreden in steden als New York, Minsk, Tokyo, Seoul, Wenen, Rome, Honolulu en Madrid. Al sinds 2015 spelen ze in Klassiek in de Loods op Kerstavond de sterren van de hemel.

Diamanda Dramm & familie
Diamanda La Berge Dramm groeide op in Amsterdam en speelde vanaf haar vierde jaar viool. Met een componist als vader en een fluitiste als moeder, groeide ze op tussen de leidende figuren van de Nederlandse klassieke, avant-garde en improvisatie scene. Dat zie je terug in al haar eigen concerten. Op dertienjarige leeftijd bracht zij “Raadsels” van Louis Andriessen in première in het Concertgebouw voor de opening van het Holland Festival 2005 en is daarna internationaal gaan optreden als soliste, kamermuziekspeler en bandlid. In april 2018 won Diamanda de Dutch Classical Talent Tour & Award, de eerste strijkerssoliste ooit. Ook in 2019 speelde Diamanda al tijdens het Klassiek in de Loods Kerstconcert en nu komt ze terug met haar vader David Dramm, moeder Anne la Berge en vriendin, celliste Marie Schmit. ‘Kerstiger’ kun je het niet krijgen..

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met 24classics (the classical music discovery service).

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Camerata RCO
  • Diamanda La Berge Dramm

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma