Programma
Paradiso

Cale Tyson, Baptiste W. Hamon (FR)

Cale Tyson, Baptiste W. Hamon (FR)

Saturday 13 May 2017

Saturday 13 May 2017

Locatie: Paradiso Noord (Tuinzaal), IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kun je alleen pinnen. Je kunt ook eten in Paradiso Noord: bij restaurant THT.

De jonge Texaan Cale Tyson maakt nog echte traditionele country muziek met een subtiele 21e-eeuwse twist. Zijn zoete doch melancholische teksten voelen aan alsof ze geschreven zijn op een bar napkin met whiskey vlekken, eigenlijk precies zoals een country song moet klinken. En hoewel de vijfentwintigjarige niet de eerste is die een cowboy hoed opzet en country muziek maakt, behoort hij wel tot één van de weinige artiesten die nog echte liefdes blues creëert dat klinkt alsof het recht uit zijn hart komt. Verwacht een mix liefdesverdriet a la Hank Williams en rollende keelgeluiden a la Gram Parsons.

Baptiste W. Hamon (FR)
Americana chansons, zo zou je ze kunnen noemen, de liedjes die Baptiste W. Hamon maakt, een singer-songwriter uit Parijs met liedteksten in z'n moerstaal. Hij reisde af naar Nashville om z’n debuutplaat ‘L’insouciance’ op te nemen met producer Mark Nevers, die eerder werkte met Caitlin’ Rose, Vic Chestnutt en Bonnie Prince Billy. Veelzeggende referenties, maar het meest spraakmakend zijn de Franstalige frasen van Hamon. Twee authentieke stijlen verenigd - Amerikaanse country en Franse volksmuziek – waarbij je je bij beluistering zowel in de Southern United States als in Île-de-France waant.

Dit concert maakt onderdeel uit van de Sugar Mountain Presents concertreeks, voor liefhebbers van roots en americana. Voor meer info zie www.sugarmountain.nl. Er is ook een Sugar Mountain Presents nieuwsbrief">, Facebook pagina"> enplay=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open"> Spotify lijst.

Indiestadpas 2017
Dit optreden kan je bezoeken met de Indiestadpas 2017. De pas gaat op vrijdag 2 september om 10.00 uur, tegelijk met de reguliere kaarten in de verkoop via Ticketmaster. De prijs blijft hetzelfde, namelijk 25 euro voor minimaal 52 concerten in 2017.


Paradiso Programme

Programma