Programma
Paradiso

Café Paradiso

Café Paradiso

zondag 17 juli 2016

zondag 17 juli 2016

Chill out for an evening of free entertainment in Paradiso’s summer café with unplugged bands, singer-songwriters & DJ’s.

Line-up:

20.30     Hanneke Laura
21.15      ELLA
22.00     Kelvinators
22.45     This Girls Life
23.30     Odile

Hanneke Laura
Singer-songwriter Hanneke Laura gaf ooit haar baan als advocaat op om met niets meer dan een backpack en gitaar naar Ierland te vertrekken om alles over de achtergrond van folk muziek te ontdekken. Samen met invloeden van haar grote voorbeelden Kate Rusby, Ilse DeLange, Tori Amos en Joan Baez zijn de folk invloeden dan ook duidelijk terug te vinden in haar muziek. Hanneke Laura deelde het podium met o.a. Perry Blake (Ierlandse singer-songwriter) en Tim Akkerman en speelde op festivals als Parkpop Open Air en SligoLive (een van de grotere internationale festivals van Ierland).   

ELLA
Ella van der Woude is het meest bekend als zangeres/gitarist van indie band Houses. Na het uitbrengen van een EP en een debuut album besloot Ella echter solo verder te gaan, ondersteunt door Houses’ gitarist Manuel van den Berg. Haar muziek wordt vaak vergeleken met 90’s indiebands als Pixies en Elliot Smith maar zelf beschrijft de Zweeds/ Nederlandse dame het als sadcore. Op dit moment werkt Ella aan haar debuutalbum met de Britse producer Stew Jackson (Massive Attack, Phantom Limb).

De Kelvinators
Na 15 jaar in verschillende samenstellingen te hebben gespeeld, gaan Jurie Kelvinator, Roel Kelvinator en Frank Kelvinator weer terug naar de basis. Lekker punken met een hoop plezier. Eigen nummers afgewisseld met gouwe ouwe koffers van onder andere Sham 69, The Stranglers, Buzzcocks, GG Allin en The Undertones. De Kelvinators staan garant voor fijne optredens voor een breed publiek

Thisgirslife
De Dordtse Ilona Snip richtte in 2011 Thisgirlslife op. Ze brengt gevoelige nummers met mooie gitaarsolo's en pop en rock invloeden. In 2015 was zij al eerder te zien op het podium van Paradiso.
 
Odile
Dromerige oosterse sferen, psychotische nachtmerries en hallucinogene plantenextracten. Dit is slechts een greep uit het repertoire van de acid freak folk formatie “Odile”. Onder leiding van Josephine van Schaik (The Mysterons), mixt dit trio invloeden van Nick Drake, Kate Bush en White Noise tot melancholische, soms onheilspellende songs. Het gelijknamige debuutalbum is onderweg en komt begin mei uit.


DJ
Paul Everready


Paradiso Programme

Programma