Programma
Paradiso

Café Paradiso

Café Paradiso

dinsdag 19 juli 2016

dinsdag 19 juli 2016

Chill out for an evening of free entertainment in Paradiso’s summer café with unplugged bands, singer-songwriters & DJ’s.


Line-up:

20.30     First E
21.15     Arianne
22.00     Midas
22.45     Chris Kok & Civil Union

First E
De Zaanse mannen van First E maken indiepop met psychedelische surf invloeden waarin voorbeelden als Tame Impala en Archive hoorbaar zijn. Met hun tweede album ‘The Other Side of Eden (2014) bereikten ze nummer 1 van de IndieXL Chart en trokken ze de aandacht van de productiemaatschappij van filmmaker Quentin Tarantino.  In juni kwam het derde album ‘Zeitgeist’ uit, dat in het teken staat van de huidige participatiemaatschappij en het vurig verlangen naar liefde en warmte.

Arianne
Arianne is singer-songwriter en optimist. Met haar band speelt ze vrolijke, sfeervolle nummers, die ieder hun eigen verhaal vertellen en waarmee ze de luisteraar telkens weer weet te raken. Na haar studie aan het conservatorium werkte Arianne aan haar eerste, gelijknamige demo waarin invloeden uit de pop/rock, jazz en soul duidelijk naar voren komen. Afgelopen april kwam haar nieuwste EP ‘Four-leaf Clovers’ uit met een release in Bitterzoet.

Midas
Na het winnen van de Grote Prijs van Nederland met zijn band The Fudge besloot zanger Midas dat het tijd was voor nieuwe uitdaging. Hij ruilde Fudge in voor Midas en sloeg de richting in van de popfolk.  Momenteel treed de jonge singer-songwriter op met The Common Linnets en is het tijd voor zijn debuut album, die later dit jaar uit komt.

Chris Kok & Civil Union
De Amsterdamse Chris Kok heeft als muzikant al een behoorlijk CV opgebouwd. Hij speelde o.a. met Wooden Saints, won De Grote Prijs van Nederland met het project Über-Ich (met Marnix Dorrestein en Donata Kramarz) en richtte zich daarnaast op zijn solo-project, waarmee hij de winnaar van Mooie Noten werd en in de finale van de Amsterdamse Popprijs stond. In 2013 kwam zijn debuut album uit. Onder leiding van Civil Union, die ook op de plaat te horen is en bijstond tijdens de Amsterdamse Popprijs speelden ze veel. Na een pauze, waarin Chris zich toelegde op lesgeven en het schrijven van muziek voor films is Chris met Civil Union weer terug op de Bühne.

DJ
Paul Everready

Paradiso Programme

Programma