Programma
TOMBAZ 4

Cabaret Oriental

Cabaret Oriental

vrijdag 14 februari 2020

vrijdag 14 februari 2020

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma half zittend, half staand

Met het programma ‘Cabaret Oriëntal’ trekt zangeres Meral met haar ensemble Tombaz een muzikale schatkist open. Tevoorschijn komen liedjes uit het rijke culturele verleden van Istanbul. Authentieke, instrumentale en gezongen nummers waarbij het publiek zich waant in de mystieke nachten van het oude Istanbul. Ondeugende teksten over dames onder invloed van drank en drugs worden afgewisseld met gezongen verhalen over escapades uit de harem van de Sultans en dramatische liefdesgeschiedenissen. 

De voorstelling creëert zowel een onconventionele- als oriëntaalse sfeer, wat typerend is voor Istanbul met haar cultureel diverse bevolking. Dat is te horen aan de liedjes die gezongen worden in de oorspronkelijke talen van de metropool Istanbul rond het begin van de 20e eeuw: Turks, Grieks, Armeens en Ladino. De muziek wordt omlijst door prachtige verhalen, cabaretesk gebracht door de zangeres van het ensemble.

Het Tombaz ensemble

Zangeres Meral treedt op met een vijfkoppig multicultureel gezelschap van Turkse, Roemeense, Griekse en Nederlandse musici. De musici bespelen zowel traditionele als klassieke instrumenten.

Meral Ari (NL-TR) - Zang

Emirhan Tuga (TR) - Klarinet

Stijn Schmeddes (NL) - Viool

Gabriel Barbalau (RO) - Contrabass

Takis Grammatikopolous (GR) - Piano

Alper Kekeç (TR) - Percussie


Dit programma is in samenwerking met stichting Pera

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma