Buffalo Tom

Buffalo Tom

Buffalo Tom

zaterdag 30 juli 2022

zaterdag 30 juli 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Buffalo Tom werd in 1986 opgericht door zanger/gitarist Bill Janovitz, bassist Chris Colbourn en drummer Tom Maginnis de band Buffalo Tom op. De band begon als één van de stevigste bands van de Massachusetts collegerock-scene, eind jaren 80, begin jaren 90. Hun geluid omvatte bijna alle aspecten van alternative- en underground rock. Het titelloze debuutalbum ziet drie jaar later het daglicht. De critici vergelijken het met de band Dinosaur Jr. en echt gek is dat niet. J Mascis, frontman van Dinosaur Jr., heeft het album geproduceerd en speelt op één nummer mee. Ook voor het tweede album, Birdbrain (1990), roept Buffalo Tom de hulp van Mascics in. Hij werkt niet mee aan ‘Let Me Come Over’ uit 1992. Dit album met de single ‘Taillights Fade’ met hartverscheurend refrein betekende groot success voor Buffalo Tom. Onlangs werd een nieuw album aangekondigd, het eerste werk sinds 'Quiet And Peace' uit 2017. 

Dit programma wordt gepresenteerd door Sugar Mountain Presents. Het roots-, country- en folkrockplatform van Paradiso. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het programma.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Buffalo Tom
Op 30 juli geeft alternatieve rockband  Buffalo Tom een concert in Paradiso. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Buffalo Tom

Taillights Fade

Op 30 juli geeft alternatieve rockband  Buffalo Tom een concert in Paradiso. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Buffalo Tom

Overtime

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn ook een aantal parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma