Programma
Paradiso

Bright Young Lights + Dakota + Atlantic Attraction

Bright Young Lights + Dakota + Atlantic Attraction

woensdag 20 juni 2012

woensdag 20 juni 2012

Bright Young Lights
'Indie rock van de bovenste plank. Een gedreven gitaarset, vol passie en waar het enthousiasme vanaf druipt.'  Dat werd er gezegd tijdens het festival seizoen van vorig jaar. Na de zomer van 2011 ging Bright Young Lights meerdere keren samen met producer Mendel Pool de studio in en uiteindelijk, in februari 2012, werd de nieuwe EP opgenomen, van wie de titel in de dagen naar het optreden bekend wordt. Op woensdag 20 juni presenteren zij hun nieuwe EP in de bovenzaal van Paradiso. Alles wat je tegenkomt van Bright Young Lights wordt gedreven vanuit deze 5 jongens. De hele EP is in eigen beheer geproduceerd.

Dakota
De vier dames van Dakota (Lisa Brammer, Lana Kooper, Annemarie van den Born en Tessa Raadman) leerden elkaar kennen op de vooropleiding van het conservatorium in Amsterdam. Niet lang daarna zijn zij muziek met elkaar gaan maken en in januari 2011 kwam Dakota van de grond. De jonge meidenband laat zich inspireren door artiesten als Kings of Leon, Jeff Buckley, Radiohead en Local Natives. De melancholische pop/rock-nummers die hier uit voort komen zijn allen van eigen hand, en worden vaak als intens en hypnotiserend beschouwd. Met de emotie waarmee zij stuk voor stuk hun instrument bespelen, maar vooral ook als band sámen spelen, weten zij het publiek te raken.

Atlantic Attraction
Atlantic Attraction is een viertal keurig opgeschoren jongemannen. In 2011 brachten ze hun gelijknamige debuut-EP uit, en de gulzige bek van de muziekwereld viel open. Sindsdien surft de band op een aanhoudende golf nietsontziende egotripperij. Hun werk dient beschouwd te worden als ‘nieuwerwetse indierock,’ verduidelijkt de bassist, en ter vergelijking schudt hij een schare hyperobscure bandjes uit de mouw ter vergelijking. Nou krijgt menig muziekliefhebber rillingen van termen als ‘nieuwerwetse indierock’ – maar oordeel niet te snel. Want zoals de echte kenners weten, gaat achter de mysterieuze bandnaam – die refereert naar een voormalige lijn anti-roos haarproducten van L’Oréal – een tsunami van diepgang schuil. Dit houdt verband met het fascinerende allegaartje muzikanten dat de formatie rijk is.


Paradiso Programme

Programma